ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Ο μαγικός κόσμος του Θεάτρου Μπολσόι» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Ο μαγικός κόσμος του Θεάτρου Μπολσόι» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Θέατρο Μπολσόι, στη σκηνή του οποίου έλαμψαν οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες του παγκόσμιου στερεώματος, φέρνει ένα μέρος από τη λάμψη του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την έκθεση «Ο μαγικός κόσμος του Θεάτρου Μπολσόι».

Το Θέατρο Μπολσόι ιδρύθηκε ως θεσμός το 1776 και έχει φιλοξενήσει τις πρώτες παραστάσεις έργων διάσημων δημιουργών που καθόρισαν και επηρέασαν το διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Μουσείο του Θεάτρου Μπολσόι παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό τα κοστούμια που φόρεσαν σπουδαίοι ερμηνευτές και ερμηνεύτριες, μακέτες σκηνικών, αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στις παραστάσεις κ.ά.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά μοναδικά όσο και εντυπωσιακά εκθέματα, όπως το φόρεμα της κορυφαίας μπαλαρίνας Μάγιας Πλισέτσκαγια στην παράσταση Άννα Καρένινα ή τα παπούτσια μπαλέτου που φορούσε η Εκατερίνα Μαξίμοβα στον Καρυοθραύστη, που φέρουν αυτόγραφο της θρυλικής χορεύτριας.

Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μουσείο του Θεάτρου Μπολσόι, εντάσσεται στις εκδηλώσεις του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 19 Δεκεμβρίου. Η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό στις 20 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Ημερομηνίες: εγκαίνια 19 Δεκεμβρίου 2016

Διάρκεια έκθεσης: 19/12/2016–12/2/2017

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 10.00–14.00, Τρίτη–Κυριακή: 17.00–21.00

Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή

στις 24/12, 31/12/2016, 1, 2, 3/1 και 6/1/2017

Τόπος: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

(Νέος Εκθεσιακός Χώρος – επάνω επίπεδο)

Τιμές εισιτηρίων: 5 € (κανονικό), 3 € (μειωμένο)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διοργάνωση: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και το Μουσείο του Θεάτρου Μπολσόι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.