ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η ζώη της «Αυτοκράτειρας της νύχτας» Μάγιας Μελάγια στο θέατρο Altera Pars (φωτό)

Η ζώη της «Αυτοκράτειρας της νύχτας» Μάγιας Μελάγια στο θέατρο Altera Pars (φωτό)

Η Μάγια Μελάγια ή «Αυτοκράτειρα της Νύχτας» όπως βαφτίστηκε από τον Τώνη Μαρούδα τραγούδησε στα μεγαλύτερα θέατρα και κέντρα της Αθήνας, ενώ όλοι σχεδόν οι άντρες ήταν ερωτευμένοι μαζί της. Ο Δημήτρης Χαλιώτης παρουσιάζει την πολυτάραχη ζωή της γυναίκας που έζησε «στα κόκκινα» στο θέατρο Altera Pars. Την υποδύεται η Μίνα Χειμώνα.

Η Μάγια Μελάγια υπήρξε μία πραγματική σταρ και το απόλυτο sex symbol στο ελληνικό μουσικό στερέωμα των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Το περιβόητο περιστατικό με την Κατίνα Παξινού στην Επίδαυρο είναι χαρακτηριστικό της εκρηκτικής δημοφιλίας της.

Εχει μείνει ιστορικό

Μέσα δεκαετίας ’50 και η Παξινού έπαιζε την Εκάβη στην Επίδαυρο. Στο θέατρο το αδιαχώρητο από τα αυτοκίνητα. Εξαιτίας αυτού του χαμού άργησε η Παξινού να φτάσει. Πήγε λοιπόν να περάσει για τα καμαρίνια και ο αστυφύλακας δεν την γνώρισε και δεν την άφηνε να περάσει.

– Απαγορεύεται, της λέει.

– Μα είμαι η Παξινού!, του λέει νευριασμένη.

– Κυρά μου, και η Μάγια Μελάγια να είσαι δεν περνάς!

Απο τα φτωχικά χρόνια στην καταξίωση 

Το «Με αγάπη… Μάγια Μελάγια» του Γιώργου Βασιλειάδη μας ταξιδεύει στην πολυτάραχη ζωή της θρυλικής αυτής τραγουδίστριας.

Από τα φτωχικά παιδικά της χρόνια και το ντεμπούτο της στην Όαση μέχρι την καταξίωση, τις λαμπερές πρεμιέρες, τις μεγάλες πίστες, τα αμέτρητα σουξέ της, τους μεγάλους της έρωτες, τα χρόνια στην Αμερική, τις περιπέτειες της υγείας της και το άδοξο φινάλε της. Μια ζωή στο κόκκινο.

Φωτογραφίες: Κώστας Δελχάς

«Στη ζωή μου τα γεύτηκα όλα στον απόλυτο βαθμό. Την επιτυχία, τον έρωτα, τη δόξα, τα πλούτη… Το τραγούδι; Η ζωή μου όλη. Του έκανα απιστίες, αλλά με συγχώρησε».

Η Μίνα Χειμώνα ερμηνεύει τη Μάγια Μελάγια σε αυτόν τον χειμαρρώδη μονόλογο πλημμυρισμένο από τα τραγούδια της. 

Μεγάλες επιτυχίες με την υπογραφή του Μουζάκη, του Μωράκη, του Χιώτη, του Σουγιούλ. Η Μίνα Χειμώνα αλωνίζει τη σκηνή, τραγουδά, θυμάται, σκάει στα γέλια, βουρκώνει, λυγίζει, ξαναστέκεται στα πόδια της.

Μία μουσικοθεατρική παράσταση πλήρης συναισθημάτων που ζωντανεύει τον μύθο μίας γυναίκας, που το όνομά της γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού μεταπολεμικού τραγουδιού.

Με αγάπη… Μάγια Μελάγια 

Κείμενο: Γιώργος Βασιλειάδης

Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Χαλιώτης

Παίζει και τραγουδάει η Μίνα Χειμώνα.

Πιάνο / ακορντεόν: Νίκος Πλάτανος

Θέατρο ALTERA PARS

Κάθε Τετάρτη στις 8:15 μ.μ. 

Είσοδος : 10 ευρώ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Μετρό Κεραμεικός, Τηλ: 210 34 10 011

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.