ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Περιμένοντας το Γκοντό, Λεωφορείον ο Πόθος και Βυσσινόκηπος, σε μία παράσταση από 23 Ιανουαρίου (φωτό, βίντεο)

Περιμένοντας το Γκοντό, Λεωφορείον ο Πόθος και Βυσσινόκηπος, σε μία παράσταση από 23 Ιανουαρίου (φωτό, βίντεο)

Aρχές του 2017 και το θέατρο Αλκμήνη υποδέχεται στη σκηνή του τρεις σπουδαίους χαρακτήρες της παγκόσμιας δραματουργίας.

Ο Γιάννης Βούρος ως Γκοντό (Περιμένοντας το Γκοντό, Μπέκετ), η Ζέτα Δούκα ως Μπλανς (Λεωφορείον ο Πόθος, Ουίλιαμς) και ο Σταύρος Ζαλμάς στο ρόλο του Φιρς (Βυσσινόκηπος, Τσέχωφ) θα συναντηθούν στην ίδια σκηνή και στο ίδιο πρωτότυπο έργο, υπό τις συγγραφικές και σκηνοθετικές οδηγίες της Άσπας Καλλιάνη. 

Το έργο «Ο Συγγραφέας σου Πέθανε» κάνει πρεμιέρα στις 23 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο Αλκμήνη θα μας φέρνει αντιμέτωπους με την αλήθεια μιας εγκατάλειψης. 

Μια εγκατάλειψη ικανή να πυροδοτήσει την απόλυτη παραίτηση ή την αρχή ενός έργου που αυτήν τη φορά θα πρέπει να το γράψουμε λέξη προς λέξη μόνοι μας. Με όσα λάθη αντέχουμε.

Η ιστορία 

Όλοι οι Μετέωροι Χαρακτήρες, ήρωες από θεατρικά έργα που τους έχει εγκαταλείψει ο Συγγραφέας τους, είναι κλεισμένοι σε έναν χώρο και περιμένουν στωικά για μια διόρθωση, για μια νέα οδηγία που θα τους βάλει ξανά μέσα στην κοινωνία του έργου. 

Πιστοί στον ρόλο που κάποτε τους δόθηκε, προβάρουν κάθε μέρα τα λόγια και τις κινήσεις τους. 

Μόνη τους προίκα η πίστη, το πείσμα και όποια κοστούμια είχαν μαζί τους την στιγμή της εγκατάλειψης. 

Από τους παλιούς έχουν αντέξει μόνο δύο. Είναι η Μπλανς και ο Φιρς που κάθε μέρα φτιάχνουν με κέφι τη βαλίτσα τους και αρνούνται να δεχτούν ότι ο Συγγραφέας τους πέθανε. Σήμερα, ο Διοικητής του τόπου Γκοντό θα φέρει τους δύο πιο επίμονους για ζωή ήρωες, αντιμέτωπους με την θανατηφόρα τους αλήθεια.

Ναι, όσο ο Συγγραφέας σου παραμένει ζωντανός, όσο υπάρχει μια κλήρωση που περιμένεις, ίσως αντέχεις να ξανασηκωθείς απ’ το κρεβάτι.

Ο Συγγραφέας σου Πέθανε. Μια αλήθεια που δεν θα έπρεπε να ξέρεις.

Πρεμιέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Κείμενο / Σκηνοθεσία: Άσπα Καλλιάνη

Παίζουν: Γιάννης Βούρος (Γκοντό – Περιμένοντας τον Γκοντό) Σταύρος Ζαλμάς(Φιρς –Βυσσινόκηπος), Ζέτα Δούκα (Μπλανς – Λεωφορείον ο πόθος).

Δευτέρα στις 18.30 & Τρίτη στις 21.30

Διάρκεια παράστασης 110΄

Θέατρο Άλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι (Στάση Μετρό: Κεραμεικός) Τηλ 210 3428650 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προσφορά προπώλησης από 10 ευρώ έως Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.