Σε ιδιωτικά συμφέροντα με δικαστική απόφαση το Θέατρο Βράχων

Σε ιδιωτικά συμφέροντα με δικαστική απόφαση το Θέατρο Βράχων

Την χαριστική βολή στις συνεχιζόμενες προσβολές και καταπατήσεις που υφίσταται η περιοχή του Θεάτρου Βράχων στο Βύρωνα φαίνεται πως δίνει δικαστική απόφαση του Εφετείου αναφορικά με τίτλους κτήσεις από την Οθωμανική περίοδο κατοχυρώνει τον χώρο σε ιδιώτες, που ανατρέπει την πρωτόδικη απόφαση υπέρ των δύο δήμων Βύρωνα και Υμηττού αναγνωρίζοντάς τους δικαιώματα σε μία έκταση περίπου 104 στρεμμάτων, μεταξύ των οποίων και του Θεάτρου. Προσφυγή στον Άρειο Πάγο ετοιμάζουν ο δήμος Βύρωνα και πολίτες.

«Η απόφαση του Εφετείου, που δίνει με μεγάλη επιμέλεια το χώρο του Θεάτρου Βράχων και των αθλητικών εγκαταστάσεων στους φερόμενους ως ιδιοκτήτες, είναι ανεξήγητη και απέναντί της δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια» δήλωσε μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» ο δήμαρχος Βύρωνα, Άκης Κατωπόδης, περιγράφοντας τις μεθοδεύσεις που οδήγησαν την αναγνώριση κυριότητας σε ιδιώτες στο Θέατρο Βράχων.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, το 2003 και 2005 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες αγωγές, ενώ το 2016 ήρθε η απόφαση πρώτου βαθμού που δικαίωνε του δήμους. Ωστόσο, το 2017 ασκήθηκε έφεση, με το Εφετείο να αποφασίζει ότι οι εκτάσεις στον Υμηττό δεν ήταν δασικές κι ότι ανήκουν σε ιδιώτες.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως όπως καταγγέλλει η παράταξη «Πολίτες σε κίνηση» του δήμου Δάφνης – Υμηττού, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Τάσος Μπινίσκος επιχείρησε να αποφύγει να αναφερθεί στην επίμαχη απόφαση. «Περιμέναμε ότι, έστω στην έναρξη της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος θα ενημέρωνε το σώμα, για την ιδιαίτερα άσχημη εξέλιξη, την εφετειακή απόφαση που εξεδόθη εις βάρος του Δήμου μας και αναγνωρίζει κυριότητα ιδιωτών σε μια έκταση 104 περίπου στρεμμάτων , στα οποία συμπεριλαμβάνεται το Θέατρο Βράχων Βύρωνα-Υμηττού» τον κατηγορούν, ενώ προαναγγέλλουν πως «ως παράταξη δηλώνουμε ότι διαθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις σε έναν κοινό αγώνα για τον σκοπό αυτό και, ταυτόχρονα, ότι δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουμε να «σηκώνουμε το χαλάκι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρόκειται για τεράστιο ζήτημα καθώς με την συγκεκριμένη απόφαση ζημιώνονται όλοι οι πολίτες της Αττικής» δήλωσε από την πλευρά του ο Α. Κατωπόδης, προαναγγέλλοντας προσφυγή στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης και σειρά ενεργειών και δράσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών. «Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να συμβεί εάν δεν κατοχυρωθεί υπέρ του δημοσίου. Τι θα γίνει ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, ο πνεύμονας πρασίνου και η ποιότητα ζωής για τους πολίτες της πόλης της Αττικής» συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.