ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χαλάρωση των μέτρων προστασίας – Αυξάνεται η πληρότητα σε θέατρα και συναυλίες

Χαλάρωση των μέτρων προστασίας – Αυξάνεται η πληρότητα σε θέατρα και συναυλίες

Οι σημερινές ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά ήταν θετικές για αρκετούς κλάδους, με τα θέατρα και τις συναυλίες να επηρεάζονται άμεσα.

Όπως είχε διαρρεύσει από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, η κυβέρνηση έλαβε το «πράσινο φως» για περαιτέρω χαλάρωση, αναφορικά με τη νυχτερινή απαγόρευση, τη μουσική στα εστιατόρια και τα καφέ, αλλά και τον αριθμό προσκεκλημένων σε γάμους και δεξιώσεις.

Μεταξύ των μέτρων που αίρονται, όπως τα ανακοίνωσε επίσημα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, περιλαμβάνεται και η αύξηση του ποσοστού πληρότητας σε θέατρα και συναυλιακούς χώρους.

Πώς διαμορφώνεται το ποσοστό πληρότητας σε θέατρα και συναυλίες

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας πως αποφασίστηκε η αύξηση του ποσοστού πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος/θεάματος με ημερομηνία έναρξης την 12η Ιουνίου:

  • από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις,
  • στο 70% σε χώρους ως 5.000 θέσεων,
  • σε 65% όταν είναι δυναμικότητας ως 15.000 θέσεις και
  • σε χώρους χωρητικότητας άνω των 15.000 θέσεων, ο αριθμός καθορίζεται σταθερά στα 10.000 άτομα.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρωτη θεατρική παράσταση του καλοκαιριού άνοιξε αυλαία την Παρασκευή 29 Μαΐου στο Βεάκειο θέατρο. Έπειτα από 14 μήνες τα θέατρα άνοιξαν πριν από δύο εβδομάδες, αρχικά με πληρότητα που οριζόταν στο 50% και συγκεκριμένη ταξιθεσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.