Βιβλίο: Σπουδαία διεθνής διάκριση για ελληνικό παραμύθι

Βιβλίο: Σπουδαία διεθνής διάκριση για ελληνικό παραμύθι

Το παιδικό βιβλίο «Ένα αλφάβητο ταξίδι» των συγγραφέων Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, σε εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος έλαβε την τιμητική διάκριση «White Ravens» για το 2016 και έτσι συγκαταλέγεται στα 200 καλύτερα παιδικά βιβλία του κόσμου!

Το σήμα «White Ravens» απονέμεται κάθε χρόνο από τη Διεθνή Νεανική Βιβλιοθήκη του Μονάχου σε νέες εκδόσεις από όλο τον κόσμο που ξεχωρίζουν για τα παγκόσμια θέματα που πραγματεύονται αλλά και για το πρωτοπόρο συγγραφικό και εικαστικό στυλ τους. Η ετήσια λίστα White Ravens θεωρείται διεθνούς κύρους και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των εκδοτών όλου του κόσμου οι οποίοι βρίσκουν σε αυτή τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για μεταφρασμένα βιβλία.

Στο «Ένα αλφάβητο ταξίδι» οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν τα γράμματα της Αλφαβήτας με τρόπο συναρπαστικό, μέσα από περιπέτειες και ανακαλύψεις. Το κείμενο σχεδόν ποιητικό, απλό κι ευχάριστο, ενώ η εικονογράφηση το συμπληρώνει αρμονικά, εξάπτοντας ακόμα περισσότερο τη φαντασία των παιδιών.

Πόσο μακριά μπορεί να μας ταξιδέψει το Άλφα, σε τι μπελάδες θα μας βάλει το Βήτα και πόσο καλοί συνοδοιπόροι θα αποδειχθούν το Κάπα και το Όμικρον; 

Ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη δημιούργησαν ένα πρωτότυπο αλφαβητάρι, που δίνει την ευκαιρία στα μικρά παιδιά να γνωρίσουν τα γράμματα μέσα από μία ιστορία που μας ταξιδεύει σε χώρες ονειρεμένες. Οι παιχνιδιάρικες και ξεχωριστές εικόνες συντροφεύουν με μοναδικό τρόπο τον αναγνώστη, σε μία έκδοση υψηλής αισθητικής.   

Η αφήγηση της εικονογραφημένης ιστορίας αποτελεί ιδανική αφορμή για την πρώτη γνωριμία των παιδιών με τα γράμματα αλλά και για επιπλέον εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με την βοήθεια των γονιών.  

O Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη έχουν γράψει δεκάδες θεατρικά έργα, κείμενα και βιβλία για παιδιά, ξεκινώντας την πορεία τους από το 2005. Το 2007 κέρδισαν το Α΄ Βραβείο στο διαγωνισμό Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Έργου για Παιδιά, ενώ το 2008 και το 2009 γράφουν και σκηνοθετούν τις μουσικοθεατρικές ραδιοφωνικές σειρές «Τα Χριστούγεννα του μικρού Κοπέρνικου» και «Ο μικρός Κοπέρνικος και οι 7 Άθλοι» που εκπέμπονται καθημερινά από τη συχνότητα του Δεύτερου Προγράμματος και κερδίζουν την αγάπη των μικρών ακροατών σε όλη την Ελλάδα. 

Το 2009 κυκλοφορεί ο δίσκος τους «Ο Κόσμος Ανάποδα», με τραγούδια για παιδιά που ερμηνεύει ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Σπύρος Σακκάς, η Δανάη Παναγιωτοπούλου κ.α. Την ίδια χρονιά ιδρύουν την καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ (www.kopernikos.gr) που αποτελείται από ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς σκηνογράφους και εικονογράφους και που έχει σαν στόχο τη δημιουργία πρωτότυπων και ποιοτικών παραστάσεων για παιδιά κάθε ηλικίας.

Παραστάσεις τους έχουν ανέβει στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Ελληνικός Κόσμος) και σε άλλα θέατρα της Αθήνας, αλλά και της επαρχίας. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία τους «Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει» και «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.