ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αστερίξ και Οβελίξ: Το 37ο άλμπουμ της σειράς θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο

Αστερίξ και Οβελίξ: Το 37ο άλμπουμ της σειράς θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο

Ο Γαλάτης πολεμιστής Αστερίξ, συντροφιά πάντα με τον καλύτερό του φίλο, τον Οβελίξ, το φόβητρο των αγριογούρουνων και των Ρωμαίων, ετοιμάζεται να επιστρέψει για μια νέα περιπέτεια, στο 37ο άλμπουμ της σειράς, το οποίο θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Οι εκδότες της δημοφιλούς σειράς ανέφεραν πως το νέο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει αρχικά στη Γαλλία και την Ιταλία, στην οποία επίσης προδημοσιεύτηκαν μερικά μεταφρασμένα σκίτσα.

Οι διάδοχοι του Ρενέ Γκοσινί και του 89χρονου σήμερα Αλμπέρ Ουντερζό, ο σεναριογράφος Ζαν – Ιβ Φερί και ο σκιτσογράφος Ντιντιέ Κονράντ, άξιοι συνεχιστές των μεγάλων δημιουργών που κατάφεραν να συλλάβουν όχι μόνο το ύφος αλλά και το πνεύμα της σειράς, θα υπογράφουν τη νέα κυκλοφορία.

 

Στα σκίτσα που δημοσιεύτηκαν, οι Φερί και Κονράντ αφήνουν να εννοηθεί πως η ιστορία θα περιστρέφεται γύρω από τον Οβελίξ. Ο πιστός σύντροφος τού Αστερίξ αποφασίζει πως σμίλεψε το τελευταίο του μενίρ και θα γίνει κατ’ αποκλειστικότητα πολεμιστής.

Η σειρά κόμικ, που ξεκίνησε το 1959, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες και διαλέκτους, (μεταξύ των οποίων στην κρητική, την κυπριακή και την ποντιακή), ακόμα στα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά (γλώσσα η οποία είναι καλτ της σειράς προσδίδοντας έναν ρεαλιστικό τόνο). Έχει κάνει 280 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Ίσως αποτελεί το πιο δημοφιλές γαλλικό κόμικ στον πλανήτη και οικείο ανάγνωσμα σε κατοίκους όλων των ηλικιών ανά την Ευρώπη.

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κλειδί της επιτυχίας είναι η περιεκτικότητα της σειράς σε κωμικά στοιχεία που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες (πέρα από τα καθαρά γαλλικά αστεία), εικόνες με έντονα χρώματα και ζωντανό σκίτσο που καθηλώνουν τα παιδιά, ενώ οι ενήλικες μπορούν να γελούν με μια ατάκα ή με τους αναχρονισμούς, που συχνά συναντώνται στο σενάριο. Από τις σελίδες του έχουν περάσει και αρκετές διασημότητες, τόσο της Γαλλίας όσο και διεθνείς (όπως π.χ. ο Ζακ Σιράκ, οι Beatles, ο Σον Κόνερι και άλλοι).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.