Nέο παραμύθι από τις Εκδόσεις Ελευθεριάδη – «Η σούπα του λαγού»

Nέο παραμύθι από τις Εκδόσεις Ελευθεριάδη – «Η σούπα του λαγού»

Μια εικόνα που πέφτει στα μάτια μας αντιπροσωπεύει μια πραγματικότητα, άλλοτε ζωντανή και ηλιόλουστη κι άλλοτε σκοτεινή, γεμάτη αμφιβολίες που δεν μας αρέσει καθόλου. Στο λαγό του παραμυθιού μας ζωντανεύει η εικόνα της χαράς, της ευκινησίας, της δημιουργικότητας.

Κι από την άλλη, η εικόνα του ισορροπημένου κοινωνικά ανθρώπου, με τη δουλειά του, την ευφυΐα και την εργατικότητά του που ξέρει να μοιράζεται με τους άλλους, με το κοντινό και ευρύτερο περιβάλλον του αλλά προπάντων με τους φίλους του ό,τι καλό, χρήσιμο και ωφέλιμο έχει φτιάξει στη ζωή του. Οι άλλοι άνθρωποι είναι το σημείο αναφοράς της δράσης της ίδιας της ζωής του.

Ο λαγός μας με το δυνατό μυαλό του, την ασίγαστη φιλοδοξία του να πετύχει στην επαγγελματική του κλίση, χωρίς να το θέλει, μας κάνει να σκεφτούμε πόσο πετυχημένος μπορεί να γίνει εκείνος που βάζει στόχους στη ζωή του. Τα σκαλοπάτια της επιτυχίας είναι κοπιαστικά και ο λαγός μας χρειάζεται πολλές φορές να επιδείξει επιμονή και θάρρος. Τα καταφέρνει.

Η ζωή και το παράδειγμά τουμας φέρνει μάλιστα ακόμα πιο κοντά σ’ εκείνο που ο Λέων Τολστόι έχει γράψει: «Το να θέλεις να γίνεις πλούσιος είναι ανόητο αν δεν ξέρεις να μοιράζεσαι τα πλούτη σου μ’ εκείνους που σε έχουν ανάγκη».  

Οι παιδικοί φίλοι του λαγού πανηγυρικά κάνουν την εμφάνισή τους λίγο πριν δύσει η ιστορία μας για να μας χαρίσουν υπέροχες στιγμές αγάπης, αφοσίωσης και θαυμασμού. Φίλοι ανιδιοτελείς στο πρόσωπο των οποίων ο λαγός μας βιώνει την πραγματική ευτυχία.

Κάλλια Ελευθεριάδου – Συγγραφέας

Εκδόσεις Ελευθεριάδη – «Σύγχρονη Πέννα»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Το παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-6 χρονών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.