Μετά τη «Ρόζα της Σμύρνης» ο Γ.Γιαννέλης ολοκληρώνει τη νέα επιτυχία του

Μετά τη «Ρόζα της Σμύρνης» ο Γ.Γιαννέλης ολοκληρώνει τη νέα επιτυχία του

Το επόμενο «παιδί» του «κυοφορει» ο πολυτάλαντος συγγραφέας και πολιτικός Γιάννης Γιαννέλης.

Ο γνωστός για την πένα του συγγραφέας και για το ηθοs του πολιτικός, φαινεται να μην επαναπαύεται στην τεράστια επιτυχία του βιβλίου του «Ισμαήλ και Ρόζα», το οποίο αυτη την στιγμη ειναι το πρωτο σε πωλήσεις βιβλίοτων εκδόσεων Πατάκη και δεύτερο σε όλους τους εκδοτικούς οίκους. 

Ειναι αξιοσημειωτο οτι το βιβλιο του εχει φτάσει 15 επανεκδοσεις και εχει πουλήσει συνολικα 24.000 αντιτυπα (12.000 αντιτυπα εκδόθηκαν και 5 επανεκδοσεις έγιναν μονο τις τελευταίες 50 ημέρες!).

Γιάννης Γιαννέλης

Πριν ακομα προλάβει ο χαρισματικός συγγραφέας να χορτασει απο χαρα βλέποντας τις τεράστιες ουρές έξω απο τα σινεμα οπου παίζεται η συγκινητικη ταινία «Η Ρόζα της Σμύρνης», που αποτελει κινηματογραφικη διασκευή του βιβλίου του «Ισμαήλ και Ρόζα», εχει σχεδόν ολοκληρώσει το επόμενο βιβλίο του, που θα εκδοθεί απο τον ίδιο εκδοτικό οίκο σε 2 περιπου μήνες και αναμένεται πάλι θρίαμβος!

Πιστός στην αγάπη του για την ιστορια και ειδικα για την λάτρεμενη του Σμυρνη, που βρισκεται διπλα στην ιδιαιτερη πατριδα του, την Λεσβο, μια Σμυρνη στην οποια εχει εντρυφησει όπως διαβάζουμε στο SissysWorld και απο την οποια εχει δεχτει καταβολές και επιρροές, ο συγγραφέας πλέκει με συναρπαστικο, όπως πάντα, τροπο την ζωη και τους έρωτες κάποιων ζευγαριών που ζούσαν στην Σμυρνη λίγο πριν το ’22 και ετσι περιγράφει με γλαφυρο αλλα και με άκρως παραστατικο τροπο, την ζωη της Σμυρνης, τους δρόμους της, τα μεγαλα της ξενοδοχεία, τα ήθη και τα έθιμα της,τον τροπο που γιορτάζονταν τότε οι μεγάλες γιορτές, όπως οι Αποκριες!

Δημήτρης Παπαδημητρίου – Ευγενία Δημητροπούλου – Γιώργος Κορδελας – Γιούλικα Σκαφιδά- Γιάννης Γιαννέλης- Θεοδοσιαδης

Με μεγάλη επιτυχία περιγράφει λοιπόν τον Φεβρουάριο του ’22, τις μουτσουνες, τις μάσκες, τις στολές η ακομα και τα… κουδούνια που φορούσαν οι μασκαρεμενοι, τις άμαξες και τα λαντω (κλειστές άμαξες) που ξεκινούσαν απο την πλατεία Φασουλα και περιδιαβαιναν τους δρόμους, τους άντρες που φλερταραν απο τις άμαξες τις «καλές» τους πετώντας στα μπαλκόνια των σπιτιών τους, λουλούδια ( οσο πιο ακριβα τα λουλούδια, τόσο πιο πολύτιμη την θεωρούσαν την γυναικα), ακριβές σοκολάτες, μπούκαλακια με αρώματα και φυσικα ολα αυτα με τις κάρτες τους μέσα!

Γιάννης Γιαννέλης – Ευγενία Δημητροπούλου – Σίσσυ Παπαγεωργίου 

Περιγράφει ακομα το Καφε Αμάν που πήγαιναν το απόγευμα οι ντόπιοι και το Καφε Σανταν που πήγαιναν οι ξένοι, τους μεγάλους χορούς δημοφιλών λεσχών ,όπως της Λέσχης των κυνηγών, της ελληνικής λέσχης, ή τον χορό του Αγίου Χαραλαμπους ή αλλιώς του Γραικικου νοσοκομείου που γινόταν για φιλανθρωπικο σκοπο! Περιγράφει την διασκέδαση στο σπορτιγκ κλαμπ, τα κεφατα παρτυ στα σπίτια που ήταν ανοικτα για όλους, και πολλα ακόμη πικαντικα, μεταφέροντας μας σε μια άλλη ατμόσφαιρα και σε μια άλλη εποχη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να τα αποδώσει αυτα με τελειότητα και με απόλυτη πιστοτητα ακομα και στην τελευταία λεπτομέρεια, ο συγγραφέας εκμυστηρεύτηκε στο SissysWorld οτι έκανε πολλές φορες ταξίδια στην Σμυρνη και οτι χανόταν με τις ώρες και για μεγάλες περιόδους σε βιβλιοθήκες, διαβάζοντας δεκάδες βιβλία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.