Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη

Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη

Από τις 15 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017 περισσότερες από 150 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Θέμα της εκστρατείας εφέτος είναι «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο», όπως τα σημεία γύρω από τα οποία πλέκονται ιστορίες ή τα σημεία σύνδεσης και δικτύωσης των βιβλιοθηκών. Τα έργαστήρια χωρίζονται θεματικά σε επτά ενότητες που αξιοποιούν δημιουργικά την προτεινόμενη βιβλιογραφία 100 παιδικών τίτλων.

Η τελετή έναρξης της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 18:00, στο νέο σπίτι της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. H τελετή, με τη συμμετοχή του κοινού και συντελεστών της διοργάνωσης, θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο το ΔΕΒ.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας αποτελεί το πρώτο πανελλήνιο πρόγραμμα ανάπτυξης κοινού της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο της μετεγκατάστασής της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές εμπειρίες τους στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2017gr.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.