ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Θερμές ευχές από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Πέννα Ελευθεριάδη»

Θερμές ευχές από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Πέννα Ελευθεριάδη»

Τις Kαλύτερες Ευχές επί τη εορτή του Αγίου Πάσχα απευθύνουν οι εκδόσεις «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΕΝΝΑ» ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ (http://www.eleftheriadis.edu.gr/) σε όλους τους Συνέλληνες και τις Συνελληνίδες με την προσδοκία να βγούμε το συντομότερο από το σκοτεινό σύννεφο της αγωνίας και να λουσθούμε στο Φώς της Αναστάσεως του Κυρίου.

Και με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδίας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο καθώς και τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας της Ελλαδικής και της Κρητικής Εκκλησίας, και μαζί με αυτούς τον Μητροπολίτη Λεμεσσού της Κύπρου κ. Αθανάσιο, κι ακόμα τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους που μίλησαν εγκωμαστικά, αγόρασαν και διένειμαν στους πιστούς και τους επισκέπτες τους το ποιμαντικό βιβλίο του ΑΝΤΩΝΗ ΙΑΚΩΒΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ, με τίτλο Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Δεν είναι καθ΄ ημάς σωστό να ρίχνουμε επ΄ εκκλησίαις τον λίθο του αναθέματος κατά των οιονδήποτε αιρετικών, αν είμαστε εμείς ακατήχητοι στα δόγματα και την διδασκαλία της αγίας μας Εκκλησίας. Προέχει η δική μας κατάρτιση κι έπειτα η διδαχή των άλλων. «Δεῖ (=πρέπει, οφείλουμε) διδαχθῆναι πρῶτον καὶ εἶτα (=έπειτα) διδάξαι».

Κυκλοφορεί το βιβλίο και σε μετάφραση στα αγγλικά με τον τίτλο CAN I BE AN ORTHODOX AND A FREESON, AT THE SAME TIME? (Τιμή μόνο 9 Ευρώ.)

-“Can I be an Orthodox
and a Freemason
at the same time?”

One can ask. “Of course, you can be an Orthodox
Christian and a good Freemason,” one can reply,
believing that Masonry is neither a religion nor
a hyper religion but an international sociophilosophical
organization that aims at man’s self-completion.

On the other hand, one can answer, “No, you cannot be
an Orthodox Christian and a good Freemason
simultaneously,” because Masonry is a new religion with
a clear theological context that opposes the Orthodox Dogma
of Christianity, i.e. the Belief in the uniqueness of Jesus Christ
and man’s salvation through Him in His Holy Church.
That was the reply of His All-Holiness the Ecumenical
Patriarch Bartholome when, in December 2013,
he asserted, Urbi et Orbi, he is not connected with
Freemasonry and its Masonic bodies or orders.

Dear reader, the book CAN I BE AN ORTHODOX AND A FREEMASON AT THE SAME TIME? by Antonis Eleftheriadis invites you
to follow closely the line of reasoning of the most
comprehensive representatives of Freemasonry
as well as the course of reasoning of the Orthodox
Church, identifying with the Holy Bible and Sacred Tradition.

Στο Ερώτημα

-Μπορώ να Είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός και Μασόνος;

Άλλος απαντά ΝΑΙ, μπορεί, δηλαδή, ένας Ορθόδοξος Χριστιανός να είναι παράλληλα και ένας καλός Μασόνος με την πεποίθηση πως η Μασονία δεν είναι θρησκεία ούτε φυσικά Υπερθρησκεία αλλά πως είναι μια διεθνής κοινωνικοφιλοσοφική οργάνωση που αποβλέπει στην αυτοτελείωση του ανθρώπου.
Άλλος απαντά ΟΧΙ, με την πεποίθηση πως η Μασονία είναι μια νέα θρησκεία, με σαφές θρησκειολογικό υπόβαθρο που αντιτίθεται στο Ορθόδοξο Δόγμα του Χριστιανισμού που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η μοναδικότητα στην Πίστη της Θεότητας του Ιησού Χριστού και της σωτηρίας του ανθρώπου στην αγιασμένη ατμόσφαιρα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Ένας από τους ανθρώπους της πιο πάνω περιπτώσεως είναι και η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που τον Δεκέμβριο του 2013 διεκήρυξε Urbi et Orbi (=πανταχού) ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη Μασονία και τα παρακλάδια της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ανά χείρας βιβλίο, Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ του Αντώνη Ιακώβου Ελευθεριάδη, ο αναγνώστης καλείται να παρακολουθήσει βήμα προς βήμα τις θέσεις και τα επιχειρήματα τόσο των Μασόνων από την πλευρά των πιο αντιπροσωπευτικών εκπροσώπων τους όσο και της Ορθοδόξου Εκκλησίας από την πλευρά της Αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεώς της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.