ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Τα πάθη»: Το νέο βιβλίο του Σαρκοζί με καρφιά στους πολιτικούς και πολλές ερωτικές στιγμές

«Τα πάθη»: Το νέο βιβλίο του Σαρκοζί με καρφιά στους πολιτικούς και πολλές ερωτικές στιγμές

Τι μπορεί να γράφει σε 370 σελίδες ύστερα από μια έντονη, από άποψη πολιτικών και οικονομικών ζυμώσεων, θητεία; Νέο βιβλίο, υπό τον τίτλο «Τα πάθη» (Passions), αποφάσισε να βγάλει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, δημιουργώντας «πύρινες εστίες» στη γαλλική πολιτική σκηνή. Η εμπειρία του από την προεδρία, αλλά και τα καυτά κυβερνητικά σκηνικά συνθέτουν ένα, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον εγχείρημα.

«Να γράψω την αυτοβιογραφία μου δεν ήταν ο σκοπός μου. Προτίμησα να μιλήσω για όσα έζησα χωρίς χρονολογική σειρά, χωρίς θεματική, χωρίς δεύτερες πολιτικές σκέψεις», δηλώνει ο Σαρκοζί για το βιβλίο.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στον γαλλικό Τύπο, δεν χαρίζεται ούτε στον προκάτοχο του ιδίου πολιτικού χώρου με εκείνον, Ζακ Σιράκ, ούτε όμως στους αντιπάλους του.

Για τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ αναφέρει χαρακτηριστικά πως ήταν ικανή να «επιβεβαιώσει κάτι για το οποίο δεν πίστευε πραγματικά ούτε λέξη».

Στο βιβλίο εντοπίζονται και ερωτικές πινελιές. Ο Νικολά Σαρκοζί αναφέρεται στη σχέση πάθους με την πρώτη του σύζυγο, Σεσίλ, με την οποία χώρισε λίγο αφότου εξελέγη (για πολλούς πριν ακόμη) στην προεδρία της Γαλλίας.

Στην πρώτη θέση των πωλήσεων

Το βιβλίο του Σαρκοζί «έσπασε» ταμεια. Ξεπούλησε 213.000 αντίτυπα σε διάστημα μόλις ενός μήνα και σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ έχουν ήδη γίνει παραγγελίες για την έκδοση επιπλέον 40.000 βιβλίων του πρώην Γάλλου προέδρου.

Στις αρχές Ιουλίου, ο Νικολά Σαρκοζί απασχόλησε τα ΜΜΕ με το εξώφυλλο στο Paris Match όπου εμφανίζεται ψηλότερος από τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι.

Το βιβλίο του Νικολά Σαρκοζί φιγουράρει, σύμφωνα με το Ινστιτούτο GfK που ανακοινώνει τις πωλήσεις των εκδόσεων στη Γαλλία, στην πρώτη θέση των πωλήσεων ανάμεσα σε όλα τα είδη εκδόσεων την ίδια περίοδο στη χώρα.

Το βιβλίο αυτό δεν είναι φυσικά το πρώτο που κυκλοφορεί με την υπογραφή του Νικολά Σαρκοζί μετά την απομάκρυνσή του από το Ελιζέ, ωστόσο τα δύο πρώτα, δεν σημείωσαν αντίστοιχη επιτυχία καθώς ο πρώην πρόεδρος ήταν ακόμη ενεργός πολιτικά και διεκδικούσε εκ νέου το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, ο Νικολά Σαρκοζί μπορεί να πανηγυρίζει πως ξεπέρασε τον διάδοχό του στη γαλλική προεδρία, Φρανσουά Ολάντ. Η έκδοση «Μαθήματα στην εξουσία» που κυκλοφόρησε ο τελευταίος σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας, δεν πούλησε περισσότερα από 100.000 αντίτυπα στους πρώτους τέσσερις μήνες της κυκλοφορίας του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.