Ο Γιώργος Τσούκαλης βραβεύτηκε με «Αριστείο» από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

Ο Γιώργος Τσούκαλης βραβεύτηκε με «Αριστείο» από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

Τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στον ερευνητή, συγγραφέα και σύμβουλο πολιτιστικής κληρονομιάς, Γιώργο Τσούκαλη, από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, στην αίθουσα «Μ. Αβέρωφ».

Σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση, η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, το αρχαιότερο λογοτεχνικό σωματείο της χώρας, που το 2020 συμπληρώνει 90 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, τίμησε με το “Αριστείον” τον Γιώργο Τσούκαλη, για τη διάσωση των θησαυρών της Αρχαιολογικής Κληρονομιάς από τους αρχαιοκάπηλους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, με τον πρόεδρο της Ένωσης, Λευτέρη Τζόκα να αναφέρεται με εγκωμιαστικά σχόλια στον πολυβραβευμένο ερευνητή.

Η αναγνώριση της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών είναι καταφανής στον Γιώργο Τσούκαλη «για τον συνεχή αγώνα και τη μάχη που δίνει καθημερινώς, εναντίον των αρχαιοκαπήλων για την επιστροφή των θησαυρών ανεκτίμητης αξίας, που επαναπατρίσθηκαν με προσωπική του πρωτοβουλία στην κοιτίδα του Πολιτισμού, την Ελλάδα μας».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών βραβεύει τον Γιώργο Τσούκαλη, καθώς το 2017 έλαβε το Χρυσό Μετάλλιο Πνευματικής Αξίας Α’ Τάξεως μετά Διπλώματος και εξελέγη παμψηφεί αριστίνδην μέλος της Ε.Ε.Λ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν καθηγητές πανεπιστημίων, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, άνθρωποι του πολιτισμού, σκηνοθέτες κ.α.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.