ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέο βιβλίο από τον Αντώνη Ιακ. Ελευθεριάδη: «Numerical Reasoning Tests»

Νέο βιβλίο από τον Αντώνη Ιακ. Ελευθεριάδη: «Numerical Reasoning Tests»

Στις μέρες μας, οι στρατηγικοί εργοδότες όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της EPSO το Ελληνικό και το Κυπριακό Δημόσιο, μέσω του νέου ΑΣΕΠ και των Κυβερνητικών Εξετάσεων Κύπρου, καθώς και οι μεγάλες Εταιρίες και Τραπεζικοί Οργανισμοί αναθέτουν σε διάφορους παρόχους δοκιμασιών-tests (οι οποίοι λειτουργούν ως σύμβουλοι επιχειρηματικής ψυχολογίας και εκδότες ψυχομετρικών τεστ) προκειμένου να επιλέξουν το προσωπικό τους.

Για παράδειγμα, η Prometric Test διαχειρίζεται σήμερα τον ιστότοπο της «Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού» (EPSO).

Μαζί με τις δοκιμασίες Αριθμητικού Υπολογισμού (ΝUMERICAL REASONING TESTS) και τις δοκιμασίες Κατανόησης Αφηρημένων Εννοιών (ABSTRACT REASONING TESTS), δημοφιλείς είναι οι δοκιμασίες Κατανόησης Κειμένου (VERBAL REASONING TESTS).

Το ανά χείρας βιβλίο περιλαμβάνει Ασκησάρια με τεστ γλωσσικού ή λεκτικού συλλογισμού που στοχεύουν στην αξιολόγηση της ικανότητας των υποψηφίων να αποκωδικοποιούν έννοιες και πληροφορίες που περιέχονται σε ένα γραπτό κείμενο. Τα κείμενα είναι επιλεγμένα από διάφορα άρθρα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, αποφάσεις της Επιτροπής της ΕΕ, δημοσιογραφικά σχόλια του ευρωπαϊκού τύπου κ.ά.

Κάθε Απόσπασμα Κειμένου συνοδεύεται από 4 έως 5 Ερωτήσεις Κατανόησης, εκ των οποίων πρέπει να βρείτε τη Σωστή (Σύστημα Πολλαπλής Επιλογής). Στο τέλος κάθε Ερωτηματολογίου μπορείτε να βρείτε τις Απαντήσεις και τα Σχόλιά τους. Τα Τεστ είναι χρονομετρημένα. Το 7ο Ερωτηματολόγιο είναι τεστ Προσομοίωσης των επίσημων εξετάσεων.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο από τον Συγγραφέα Αντώνη Ιακ. Ελευθεριάδη στους παλαιούς Μαθητές του: αδελφούς Γεράσιμο και Χαράλαμπο Ραλλάτο του Κωνσταντίνου και τον Παναγιώτη Ζαφειράκη του Κωνσταντίνου που όλοι τους διέπρεψαν στην Οφθαλμολογία, ιδρύσαντες και διευθύνοντες το γνωστό πανελληνίως Οφθαλμολογικό Νοσοκομείο Αθηνών (ATHENS EYE HOSPITAL).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.