Το πρόγραμμα απόκτησης Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους από την Πολεμική Αεροπορία, το κρισιμότερο πρόγραμμα από το οποίο εξαρτάται η ίδια η μελλοντική ύπαρξη της Ελλάδας, δεδομένης της μοναδικής στρατηγικής σημασία του αεροπορικού όπλου, ξεκινά, έστω με 10 χρόνια καθυστέρηση!

O υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, επιβεβαίωσε με δήλωσή του ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει την προμήθεια των F-35 από τις ΗΠΑ, σε συνέχεια της χθεσινής διαρροής-«βόμβας» από τις ΗΠΑ, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 της Lockheed Martin σε πέντε ακόμα χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δήλωση του Ε.Αποστολάκη από την Ανδραβίδα, όπου είναι το κέντρο της μεγάλης διασυμμαχικής άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ 2019 ήταν: «Ναι μας ενδιαφέρουν τα F-35. Μετά την απόφαση για τον εκσυγχρονισμό των F-16, το πρόγραμμα που μας ενδιαφέρει είναι αυτό της απόκτησης Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους το οποίο αφορά τα F-35. Σταδιακά μπαίνουμε στο θέμα της νέας γενιάς αεροσκαφών. Η δήλωση που έγινε στο αμερικάνικο Κογκρέσο βοηθάει σε αυτή την προοπτική​».