ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Βίντεο pronews tv: Αυξάνουν τις πιέσεις στην Τουρκία οι ΗΠΑ για τους S-400

Να επιλέξει εάν θα παρεμείνει σύμμαχος στο ΝΑΤΟ ή θα διακινδυνεύσει την ασφάλεια της σχέσης αυτής με “παράτολμες αποφάσεις”, όπως είναι η αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, κάλεσε την Τουρκία ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Στην ομιλία του, για την 70η επέτειο από την ίδρυση “της πιο επιτυχημένης στρατιωτικής συμμαχίας στην ιστορία”, όπως χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ, ο Πενς, ενέτεινε τις πιέσεις προς την Άγκυρα να αποσυρθεί από τη συμφωνία με τη Μόσχα.

Η Τουρκία πρέπει να επιλέξει. Θέλει να παραμείνει κρίσιμος εταίρος στην πιο επιτυχημένη στρατιωτική συμμαχία στην ιστορία ή θέλει να διακινδυνεύσει την ασφάλεια αυτής της συνεργασίας, λαμβάνοντας παράτολμες αποφάσεις που υπονομεύουν τη συμμαχία μας;” διερωτήθηκε και επανέλαβε ότι εάν η Τουρκία ολοκληρώσει την αγορά των S-400, τότε ρισκάρει (και) την μη συμμετοχή της στο πρόγραμμα των F-35.

“Το Πεντάγωνο το ξεκαθάρισε και το επαναλαμβάνω. Αν η Τουρκία ολοκληρώσει την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, τότε ρισκάρει την αποβολή της από το κοινό πρόγραμμα των F-35, αποβολή που δεν θα αποτέλεσει πλήγμα μόνο για την αμυντική ικανότητα της Τουρκίας, αλλά μπορεί και να ζημιώσει πολλούς από τους Τούρκους κατασκευαστές που προμηθεύουν το πρόγραμμα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, χωρίς να κατονομάσει την Τουρκία, ο Πενς είχε υπενθυμίσει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι δεν θα παραμείνει άπραγος την ώρα που οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ “αγοράζουν όπλα από τους αντιπάλους μας που απειλούν τη συνοχή της συμμαχίας μας”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.