Βίντεο pronews ΤV: Με μολότοφ και φωτιές η Ανάσταση στο Νέο Κόσμο

Αναβίωσε και φέτος το έθιμο που λαμβάνει χώρα εδώ και αρκετά χρόνια στην περιοχή του Νέου Κόσμου με κεντρικά σημεία της περιοχής να παραπέμπουν σε εμπόλεμη ζώνη από τις αμέτρητες….μολότοφ, τα βεγγαλικά και τα βαρελότα που πετούν ομάδες ατόμων προκειμένου να γιορτάσουν την ανάσταση.

Το κυριολεκτικά εκρηκτικό έθιμο σημειώνεται τα τελευταία 12 χρόνια έξω από τον ιερό ναό της Αναλήψεως με τα φωτογραφικά στιγμιότυπα και τα βίντεο που κάνουν εν συνεχεία τον γύρο του διαδικτύου να κόβουν την ανάσα.

Κάτοικοι της περιοχής αλλά και περίεργοι πολίτες που επιθυμούν να δουν το… επεισοδιακό έθιμο καλούνται να παρακολουθήσουν τηρώντας πάντα απόσταση ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολύ συχνά ο ρυθμός ρίψεων των εκρηκτικών υλών, το πλήθος αλλά και η έκταση των εστιών φωτιάς είναι τέτοια που κρίνεται εν τέλει απαραίτητη η συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εγείρει προβληματισμό το κατά πόσο μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στην καρδιά της πόλης, είναι ασφαλές και θεμιτό να γίνεται φλεγόμενο τοπίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.