ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βίντεο pronews TV – Η ΕΑΒ εκπληρώνει επιτυχώς το πρόγραμμα των P-3B Orion

Ρ-3Β ORION, ένα από τα ταχύτερα ελικοφόρα αεροσκάφη, παγκοσμίως, το αεροπλάνο «ενδιάμεσης λύσης» πέρασε με άριστα αλλά με σημαντική καθυστέρηση ενός έτους τα τεστ αξιολόγησης και φαίνεται πως φτάνει η ώρα της επιχειρησιακής του απόδοσης και πάλι στο Πολεμικό Ναυτικό.

Όπως και πριν μια δεκαετία όταν και αποφασίστηκε η καθήλωση των συγκεκριμένων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, η δύναμη των Ρ-3 ανήκε όπως και τώρα στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η χώρα μας παρέλαβε έξι Ρ-3, το 1996, τα τετρακινητήρια αεροσκάφη που μπορούν να πετούν χωρίς ανεφοδιασμό για 17 ώρες με ταχύτητα περίπου 600 χλμ την ώρα βρισκόμενα πάνω από το απέραντο γαλάζιο των ελληνικών θαλασσών επιτηρώντας τα πλοία που κινούνται στον θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας.

Όμως οι αποστολές τους πολλές φορές κινούνται στο όριο του FIR Αθηνών ή και το ξεπερνούν στο πλαίσιο Νατοϊκών υποχρεώσεων στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.

Στο αεροσκάφος «ενδιάμεσης λύσης» επαναενεργοποιήθηκαν τα συστήματα που διαθέτει για να φέρει εις πέρας την αποστολή του, όπως το σύστημα «ais», οι ακουστικές συσκευές υποβρύχιας δράσης, το ραντάρ επιφανείας και σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου.

Το ραντάρ του έχει εμβέλεια 203 Ναυτικά μίλια έως τα 30.000 πόδια, ενώ η σάρωση που κάνει, αγγίζει τις 210 μοίρες. Βέβαια αν τεθούν σε λειτουργία και τα δυο ραντάρ, τότε οι μοίρες φτάνουν τις 360. Σε επιχειρησιακό επίπεδο τα ORION, μπορούν να φέρουν τορπίλες ΜΚ-46 με τις οποίες προσβάλλονται τα υποβρύχια, επίσης μεταφέρουν και νάρκες τύπου ΜΚ-55 των 2000 λιβρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.