ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βίντεο pronews TV – Κυπριακή ΑΟΖ: Στο επίκεντρο δηλώσεων Αποστολάκη, Πάιατ, Τσαβούσογλου

Η αντιπαράθεση για τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στο 7ο συνέδριο αεροπορικής ισχύος καταδίκασε τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο τονίζοντας πάντως ότι η Ελλάδα επιδιώκει ειρήνη και σταθερότητα.

«Ζούμε με έναν δύσκολο γείτονα. Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις διάφορες αβάσιμες αιτιάσεις, αντιδρώντας πάντα με σύνεση και στρατηγική ψυχραιμία. Παρά τα υφιστάμενα προβλήματα, οι προσπάθειες μας στοχεύουν στην εξομάλυνση. Σε κάθε περίπτωση, επιδιώκουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα, διαφυλάσσοντας παράλληλα αποφασιστικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Χαιρετίζουμε την ψύχραιμη στάση που υιοθέτησε η Κύπρος και παραμένουμε συντονισμένοι με την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και με τους Ευρωπαίους εταίρους και συμμάχους μας για μελλοντικές ενέργειες», είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος επανέλαβε την αμερικανική θέση για αποφυγή προκλήσεων και την ανάγκη να έρθουν κοντά Ελλάδα και Τουρκία, δύο σημαντικοί εταίροι των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν σαφής η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με την αποφυγή προκλητικών ενεργειών αλλά και την απόλυτη στήριξή μας στις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης, αυτές του κυρίου Αποστολάκη, του κυρίου Παρασκευόπουλου και του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να αναβιώσει ο διάλογος για οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δύο Νατοϊκούς μας συμμάχους» είπε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρέσβης.

Από τουρκικής πλευράς, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου διατήρησε τους υψηλούς τόνους λέγοντας πως η Τουρκία δεν σκοπεύει να σταματήσει τις γεωτρήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ανακοίνωση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, στην οποία δεν έχουμε ενταχθεί και δεν την αποδεχόμαστε, δεν σημαίνει ότι εγκρίνεται από όλες τις χώρες. Καμία διακήρυξη δεν είναι αποδεκτή αν δεν είμαστε μέσα εμείς, και δεν είμαστε. Από την άλλη πλευρά και η Τουρκία έχει καταθέσει στον ΟΗΕ τον δικό της χώρο. Εμείς θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στις περιοχές που μας έχει δώσει άδεια η Τουρκοκυπριακή πλευρά» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.