ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βίντεο: Βυθίστηκε το εμπορικό πλοίο «Ελπίδα» για τη δημιουργία τεχνητού υφάλου

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρωί η διαδικασία πόντισης παλαιού εμπορικού πλοίου στα ανοικτά της Λάρνακας για τη δημιουργία τεχνητού υφάλου για σκοπούς καταδύσεων.

Την πρωτοβουλία του εγχειρήματος είχε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας, ενώ την όλη προσπάθεια χρηματοδότησαν τριάντα ιδιώτες χορηγοί από την πόλη του Ζήνωνα.

Η βύθιση του πλοίου «Ελπίδα» έγινε στη θαλάσσια περιοχή της Ορόκλινης, μπροστά από το ξενοδοχείο «Palm Beach» σε απόσταση περίπου δύο ναυτικών μιλίων από την ακτή και σε βάθος 30 μέτρων στην παρουσία του υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή.

Πρόκειται για πλοίο μήκος 63 μέτρων που ήταν εγγεγραμμένο στο ελληνικό νηολόγιο και αγοράστηκε από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης με τη βοήθεια των χορηγών και μεταφέρθηκε στην Κύπρο για το σκοπό αυτό από το λιμάνι του Βόλου.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μήκος και όγκο πλοίο που ποντίζεται στη θαλάσσια της Κύπρου για δημιουργία τεχνητού υφάλου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 25% από την Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας 2014-2020. Εξάλλου, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου θα ποντιστεί περίπου στην ίδια θαλάσσια περιοχή, σε βάθος μόλις 13 μέτρων, και το σκάφος «LEF1», το οποίο αποτελεί δωρεά της εταιρείας Lefkaritis Bros Ltd.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τo «LEF1» είναι ο πρώτος τεχνητός ύφαλος με πλοιάριο στην Κύπρο που θα ποντιστεί σε τόσο χαμηλό βάθος, ο οποίος θα προορίζεται για καταδύσεις με μάσκα και αναπνευστήρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.