ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Βίντεο: Ρωσικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από F-35

Για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, ρωσικά αεροσκάφη έκαναν την εμφάνιση τους πολύ νοτιότερα από τις συνηθισμένες και επιτρεπόμενες διαδρομές τους, πετώντας ανάμεσα σε Γροιλανδία,Ισλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί πήραν και την απάντηση τους… όταν για πρώτη φορά βρέθηκαν μπροστά σε μαχητικά F-35.

Τα ρωσικά αεροσκάφη -ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας μεγάλης εμβέλειας/ανθυποβρυχιακού πολέμου Tu-142MK και ένα ‘relay’ Tu-142MRΜ Orel του Βόρειου Στόλου, συνοδευόμενα σε στυλ COMAO από MiG-31 Foxhound της Ρωσικής Ναυτικής Αεροπορίας με οπλικό φορτίο βλήματα αέρος-αέρος R-33 (AA-9 ‘Amos’)- το Σάββατο, ήρθαν από το βορρά και έγιναν αμέσως αντιληπτά από τον σταθμό ελέγχου στο Sørreisa, στη βόρεια Νορβηγία, σύμφωνα με πληροφορίες από το Joint Head Quarters.

Αρχικά δύο μαχητικά F-16 από τη βάση Bodø, βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν τα ρωσικά αεροσκάφη. Όταν όμως τα πράγματα σοβάρεψαν, με τα ρωσικά αεροσκάφη να πλησιάζουν το νορβηγικό εναέριο χώρο, δύο F-35Α απογειώθηκαν από τη βάση Ørland.

Ήταν η πρώτη αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών από F-35 A της Βασιλικής Νορβηγικής Αεροπορίας –και σίγουρα όχι η τελευταία. Έχει ενδιαφέρον ότι ένα από τα δύο Tu-142 ήταν της έκδοσης ‘Bear-J’, με αποστολή εν καιρώ πολέμου την επικοινωνία με τα στρατηγικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων του ρωσικού Ναυτικού. Για την αναμετάδοση μηνυμάτων στα εν καταδύσει υποβρύχια τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είναι εφοδιασμένα με μια συρόμενη κεραία VLF, παρόμοια σε σύλληψη με αυτήν των αμερικανικών E-6A TACAMO.

Τα ρωσικά αεροσκάφη άλλαξαν την πορεία τους, συνοδεία των υπερσύγχρονων μαχητικών του ΝΑΤΟ, παρόλα αυτά η συνάντηση τους δεν αποτελεί «ήττα», καθώς ο ρωσικός στρατός κατάφερε να καταγράψει και να αλληλεπιδράσει με την αιχμή του δόρατος της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε στο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας νορβηγικά F-16AM από το Bodø, F-35 A από την βάση Ørland και βρετανικά Typhoon να παρακολουθούν τις «Αρκούδες» πάνω από δύο ωκεανούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.