Βίντεο: Κινέζος αξιωματικός σώζει νεοσύλλεκτο από χειροβομβίδα

Ένα αξιωματικός του κινεζικού πολεμικού ναυτικού έσωσε τη ζωή ενός νεοσύλλεκτου Κινέζου στρατιώτη όταν μια πολεμική άσκηση με χειροβομβίδα πήγε πολύ στραβά.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο παρακάτω ανατριχιαστικό βίντεο, ο στρατιώτης πετά τη χειροβομβίδα πολύ κοντά.

Αμέσως ο εκπαιδευτής αξιωματικός αρπάζει τον νεοσύλλεκτο από τη στολή και τον τραβά μακριά από το πολεμικό εκρηκτικό.

Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων τον τραβά μέσα σε προστατευτικό χαράκωμα, μόλις λίγο πριν εκραγεί η χειροβομβίδα.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο επικίνδυνο ήταν το συγκεκριμένο εκρηκτικό, αλλά στα σίγουρα μοιάζει πως ήταν αρκετά, τουλάχιστον από την αντίδραση του αξιωματικού και από τα αέρια που ακολουθούν την έκρηξη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το περιστατικό συνέβη ενώ εκπαιδευόμενοι στην κινεζικό πανεπιστήμιο ναυτικής αεροπορίας πραγματοποιούσαν εκπαίδευση στη βολή χειροβομβίδων, σύμφωνα με το Unilad.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε στο ατύχημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.