ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βίντεο: Η μέρα που οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού συμφώνησαν ότι ήταν «στημένο» αλλά τελικά… δεν ήταν

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται γι’ ακόμα ένα ντέρμπι και εμείς γυρίζουμε τον χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στις 25 Φεβρουαρίου 1990, όταν οι οπαδοί τον δύο ομάδων είχαν συμφωνήσει σε κάτι.

Ήταν ένα ηλιόλουτο μεσημέρι στο Καραϊσκάκη και άπαντες περίμεναν να δουν αν οι ερυθρόλευκοι θα έπαιρναν τη νίκη ή οι πράσινοι θα έκαναν ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα γινόταν το δεύτερο τελικά, αλλά όχι τόσο απλά…

Μετά από ένα ημίχρονο που πέρασε με πέτρες από τη Θύρα 7 προς τον νεαρό Αντώνη Νικοπολίδη που έκανε ντεμπούτο για τον Παναθηναϊκό, η κατάσταση ξέφυγε στο β’ μέρος: 0-1 ο Καλιτζάκης στο 48′, 1-1 ο Ντέταρι στο 50′, 1-2 ο Μαραγκός στο 61′, 2-2 ο Τσαλουχίδης στο 69′.

Τα διαδοχικά γκολ και η εικόνα του παιχνιδιού έκαναν τους οπαδούς να υποπτεύονται διάφορα και όταν ο Αντωνίου έκανε το 2-3 στο 85′ και ο Αποστολάκης το 3-3 στο 88′, άρχισε το… πανηγύρι. «Είναι στημένο;», φώναζε η Θύρα 7, «ναι» απαντούσαν οι οπαδοί του τριφυλλιού από το άλλο πέταλο, «είναι στημένο, οέο είναι στημένο», φώναζε όλο το γήπεδο, για ένα ματς που είχε έξι γκολ, τρεις διακοπές και… κανά μισάωρο καθυστερήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και εκεί που οι οπαδοί και των δύο ομάδων ήταν έτοιμοι για τα χειρότερα, πεπεισμένοι ότι βλέπουν ένα… σικέ ντέρμπι, ήρθε στο φινάλε το 3-4 από τον Σαμαρά για να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό, να καταδικάσει σε ήττα τον Ολυμπιακό και να βάλει τέλος στα σενάρια περί στημένου ντέρμπι…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.