Βίντεο: Yugo «επιστρέφει» στη ζωή μετά από 15 χρόνια ακινησίας στην έρημο

Γνωρίζατε πως στην Αμερική είχαν ανακηρύξει το «Yugo» ως το χειρότερο αυτοκίνητο; Όμως, αξίζει να σημειωθεί πως αυτό δε σταματά τους… συλλέκτες μέχρι και σήμερα να ψάχνουν για να το αγοράσουν.

​Για όσους θεωρούν πως η αντοχή του στο χρόνο και τις κακουχίες είναι ανύπαρκτη, ένα τελευταίο παράδειγμα από τις ΗΠΑ μαρτυρά ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Ένας αλλοδαπός από την Σερβία κατάφερε να βάλει σε λειτουργία ένα «Yugo» μετά από 15 χρόνια ακινησίας στην έρημο.

Το «Jugici» όπως το αποκαλούν οι Σέρβοι χαϊδευτικά εξακολουθεί να κυκλοφορεί και να εξυπηρετεί πολλούς ιδιοκτήτες του στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αλλά είχε και μια ιδιαίτερη ιστορία στην Αμερική.

Αν και το θεωρούσαν εξαιρετικά φτηνό και χωρίς αξιοπιστία μέσο μεταφοράς πωλήθηκε σε λίγο περισσότερο από 141.000 αντίγραφα (μέσα σε επτά χρόνια) στις ΗΠΑ.

​Το μικρό αυτοκίνητο από την πρώην Γιουγκοσλαβία έγινε διάσημο μετά την συμμετοχή του σε φιλμ όπως το «Die Hard» ή το «How to Kill Mona». Τώρα το Yugo γίνεται γνωστό στο διαδίκτυο μέσα από ένα clip, όταν μετά από 15 χρόνια ακινησίας στην έρημο ο κινητήρας του λειτούργησε ξανά.

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από έναν Σέρβο, ο οποίος άλλαξε τα απαραίτητα (ιμάντα λάδια καύσιμο) και κατάφερε να το «φέρει στην ζωή» με την πρώτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.