Bίντεο: Το νέο ιπτάμενο αυτοκίνητο της Ιαπωνίας έκανε την πρώτη του 4λεπτη πτήση

Μια ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή ενός επανδρωμένου ιπτάμενου αυτοκινήτου μετά τη διεξαγωγή δημόσιας επίδειξης στις 25 Αυγούστου.

Πολλές εταιρείες αυτοκινήτων και αεροδιαστημικής επενδύουν στην ανάπτυξη ιπτάμενων αυτοκινήτων εδώ και χρόνια. Η SkyDrive Inc. όμως κάνει ένα παραπάνω βήμα στο μέλλον με το μοντέλο SD-03.

H δοκιμή του ιπτάμενου αυτοκινήτου στο μεγαλύτερο «πεδίο δοκιμών»

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Sky Drive Inc., το όχημα απογειώθηκε με επιτυχία στις 25 Αυγούστου, στο Toyota Test Field, ένα από τα μεγαλύτερα «πεδία δοκιμών» της Ιαπωνίας και έδρα ερευνητική έδρα της διάσημης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Κατά την δοκιμή, το ιπτάμενο αυτοκίνητο, επανδρωμένο με έναν πιλότο, πραγματοποίησε μια πτήση περίπου τεσσάρων λεπτών.

Η καινοτομία της Sky Drive Inc.

Η εταιρεία sαναφέρει ότι είναι το μικρότερο ηλεκτρικό κάθετο όχημα απογείωσης και προσγείωσης στον κόσμο. Έχει οκτώ κινητήρες και καταλαμβάνει χώρο περίπου δύο σταθμευμένων αυτοκινήτων.

Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά η εταιρεία αναφέρει ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει το ιπτάμενο αυτοκίνητο το 2023.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προφανώς, θα χρειαστούν περισσότερες δοκιμές για να επιβεβαιωθεί ότι το όχημα πληροί τα πρότυπα ασφάλειας και τεχνολογίας αυτοκινήτων. Οι ειδικοί όμως λένε ότι τα πρώτα αεροπορικά ταξί θα μπορούσαν να αρχίσουν να παρέχουν απλές υπηρεσίες μεταφοράς τα επόμενα χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.