ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βίντεο pronews TV: Η Παναγία Σουμελά περιμένει την… Ανάστασή της

Η τελευταία Λειτουργία τελέστηκε τον Αύγουστο του 2015 και όλοι πλέον ελπίζουν πως η «καρδιά» του Ποντιακού Ελληνισµού θα αρχίσει να «χτυπάει» και πάλι και ο ήχος του κεµεντζέ θα ακουστεί ξανά.

Η Παναγία Σουµελά περιµένει την… Ανάστασή της.

Αυτή την ελπίδα θέλησε να ενισχύσει µε την παρουσία του στο ιστορικό Μοναστήρι και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, µε την επίσκεψη που πραγµατοποίησε στις 14 Απριλίου, όπου είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στο εσωτερικό της µονής, να ενηµερωθεί για την πορεία των εργασιών αναστήλωσης και να διαπιστώσει τις προσπάθειες που καταβάλλει η τουρκική πλευρά ώστε να παραδοθεί το µοναστήρι το συντοµότερο δυνατό στους επισκέπτες.

«Δεν λέµε ηµεροµηνία γιατί όλα εξαρτώνται από τις εργασίες που γίνονται αυτήν τη στιγµή. Χρειάζεται µια σοβαρότητα σε αυτά τα ζητήµατα. Η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει απολύτως κανένα συµφέρον µε το να παραµένει κλειστεί η µονή, αφού θεωρείται ένας από τους πιο δηµοφιλείς τουριστικούς προορισµούς» αναφέρε ο κ. Μπόλαρης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τόπος που βρίσκεται το µοναστήρι, κυριολεκτικά κρεµασµένο σε ύψος 1.063 µ., είναι βραχώδης και υγρός. Χρειαζόταν, λοιπόν, να γίνουν κάποιες εργασίες στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στα κτίσµατα της µονής που από το 1922 και µετά ήταν εκτεθειµένα στις φυσικές φθορές και αλλοιώσεις που επιφέρει η εγκατάλειψη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.