Βίντεο: Το αρχαιότερο μαργαριτάρι του κόσμου εκτίθεται για πρώτη φορά – Είναι 8.000 ετών

Για πρώτη φορά το κοινό θα είναι σε θέση να δει από κοντά το αρχαιότερο μαργαριτάρι του κόσμου. Το μαργαριτάρι, ηλικίας 8.000 ετών, εκτίθεται για πρώτη φορά στο Λούβρο του Άμπου Ντάμπι.

Το ακατέργαστο μαργαριτάρι που βρέθηκε το 2017 κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο νησί Marawah, στις ακτές του Αμπού Ντάμπι, χρονολογείται μεταξύ 5800-5600 π.Χ. Όταν εντοπίστηκε έγινε αμέσως αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πολυτελές αντικείμενο. Το εύρημα αποδεικνύει την εξέχουσα θέση που είχε το εμπόριο των μαργαριταριών για την παραδοσιακή κουλτούρα στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι ένα δείγμα πολυτέλειας από την αρχαιότητα και αποδεικνύεται ότι ήταν κάτι σημαντικό για την τοπική, παραδοσιακή κουλτούρα. Το εμπόριο μαργαριταριών ήταν μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα», εξηγεί ο Peter Magee, επικεφαλής Αρχαιολογίας και Παλαιοντολογίας στο Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού του Άμπου Ντάμπι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.