ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βίντεο: Αυτή είναι η μοναδική εκκλησία στον κόσμο χωρίς σκεπή – Βρίσκεται στην Ελλάδα

Στην Λήμνο υπάρχει μια εκκλησία χωρίς σκεπή, η μοναδική στην Ελλάδα και πιθανόν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το ότι δεν έχει σκεπή δεν είναι το μόνο γεγονός που κάνει την συγκεκριμένη εκκλησία όμορφη και ξεχωριστή. Το μέρος όπου είναι χτισμένη, κυριολεκτικά μέσα στον βράχο, την κρύβει από όσους ήθελαν να της κάνουν κακό, ενώ ταυτόχρονα την προστατεύει από τον καιρό. Η Παναγία η Κακαβιώτισσα όπως λέγεται, πήρε το όνομά της από το όρος Κάκαβο όπου είναι χτισμένη. Ήταν τόπος λατρείας από τα βυζαντινά χρόνια και λέγεται πως χτίστηκε το 1305.

Δεν βρίσκεται μακριά από την πρωτεύουσα του νησιού, αλλά για να την επισκεφθεί κάποιος θα πρέπει να ανέβει το χωμάτινο μονοπάτι μήκους 2 χιλιομέτρων. Ωστόσο αυτή η διαδρομή αξίζει την υπομονή των επισκεπτών, που όταν φτάνουν έξω από το ξωκλήσι αντικρίζουν κάτι το οποίο δεν έχουν ξαναδεί. Μια εκκλησία καθαρά νησιωτική, χωρίς σκεπή και γεμάτη με εικόνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο βράχος την προστατεύει και παίρνει αυτός τον ρόλο της οροφής. Η μοναδική ημέρα που τελείται Θεία Λειτουργία στο μικρό αυτό εκκλησάκι, είναι η Τρίτη του Πάσχα. Όταν λοιπόν βρεθείτε στην Λήμνο, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε την Παναγία την Κακαβιώτισσα, μια διαφορετική εκκλησία μοναδική στον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.