Βίντεο: Όλα όσα δεν γνωρίζετε για την γρανιτένια σαρκοφάγο – Τι μυστικά κρύβει;

Όταν οι Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι άνοιξαν την αρχαία σαρκοφάγο που χρονολογείται πριν από περίπου 2.000 χρόνια, βρήκαν μέσα της τρεις σκελετούς και πολλά κόκκινα, σαν αίμα, υγροποιημένα λύματα, αναφέρθηκε από το Υπουργείο Αρχαιοτήτων.

Όπως γράφει η eu.usatoday.com, μεταξύ άλλων, πιστεύεται ότι είναι ο μεγαλύτερος που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στην Αλεξάνδρεια και αυτό ήταν ένας ακόμα λόγος να προκαλέσει διεθνείς εικασίες σχετικά με το περιεχόμενό του.

Υπήρξαν επίσης επιφυλάξεις και προειδοποιήσεις να μην ανοιχτεί ο τάφος. Ωστόσο, «η σαρκοφάγος έχει ανοίξει, αλλά δεν έχουμε πληγεί από καμία κατάρα», δήλωσε ο Mustafa Waziri του Υπουργείου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, σύμφωνα με την Egypt Today.

Οι τρεις σκελετοί που βρέθηκαν στο εσωτερικό της θεωρείται ότι ήταν πιθανότατα στρατιωτικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου στο Facebook. Ενώ, ενδεχομένως το ένα κρανίο έχει χτύπημα από βέλος.

Αν και τίποτε δεν είναι φανερό και βέβαιο ακόμη, μέχρι να γίνουν λεπτομερείς εξετάσεις στα λείψανα, η εφημερίδα The Independent, μεταξύ άλλων, προώθησε την θεωρία ότι ο τάφος θα μπορούσε να περιέχει τα ερείπια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Είχα κλήσεις γι ‘αυτό όλη την ημέρα», δήλωσε σχετικά ο Waziri στους The New York Times νωρίτερα αυτό το μήνα και συνεχίζει: «Οι άνθρωποι λένε ότι μπορεί να περιέχει τον Αλέξανδρο ή την Κλεοπάτρα ή τον Ραμσή. Δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε».

Όμως, επειδή ανοίχτηκε η σαρκοφάγος, δεν σημαίνει ότι ανοίχτηκαν και όλα τα μυστικά της. Μπορεί να λύθηκαν κάποιες απορίες, αλλά δημιουργήθηκαν κάποιες άλλες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός του μεγέθους της σαρκοφάγου με τα λεγόμενα «πέτρινα αιγυπτιακά κουτιά» αγνώστου χρήσεως και τρόπου κατασκευής μέχρι σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.