ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βίντεο pronews tv: Προσφυγή Ερντογάν για την ήττα στην Κωνσταντινούπολη

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε προσφυγές κατά των αποτελεσμάτων και στις 39 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης, όπως έγινε γνωστό από τον επικεφαλής του κόμματος στην επαρχία, αφού σύμφωνα με τα προκαταρκτικά κι ανεπίσημα αποτελέσματα, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης κέρδισε με μικρή διαφορά.

Στην Κωνσταντινούπολη, ο υποψήφιος για τη δημαρχία του κύριου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Εκρέμ Ιμάμογλου και ο αντίπαλός του του AKP, ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσαν αμφότεροι χθες πως ο Ιμάμογλου προηγείται κατά περίπου 25.000 ψήφους. Η Κωνσταντινούπολη έχει πληθυσμό 15 εκατομμυρίων κατοίκων.

Νωρίτερα σήμερα, το κόμμα AKP έχει γνωστοποιήσει πως θα κάνει χρήση του δικαιώματός του να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα εκεί όπου υπήρξαν παρατυπίες κατά την ψηφοφορία και ο επικεφαλής του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι προσφυγές είχαν κατατεθεί μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας στις 15.00 ώρα Ελλάδας.

«Μέχρι τις 15.00 σήμερα, καταθέσαμε όλες τις προσφυγές μας στα περιφερειακά εκλογικά συμβούλια» δήλωσε ο Μπαϊράμ Σενοτζάκ σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ανέμιζε τα πρακτικά που κρατούσε, στα οποία, όπως υποστήριζε, είναι ορατές οι παρατυπίες κατά την καταμέτρηση των ψήφων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εντοπίσαμε παρατυπίες που θέτουν υπό αμφισβήτηση την αρχή των δίκαιων εκλογών» υπογράμμισε και επεσήμανε πως «όποιοι αξιωματούχοι κι αν το έκαναν αυτό, για οποιονδήποτε λόγο, θα ακολουθήσουμε στενά τα αναγκαία νομικά βήματα…».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.