Βίντεο pronews TV -Πολιτική στήριξη της ΕΕ έναντι της Άγκυρας θα ζητήσει η Kύπρος

Πολιτική στήριξη θα επιδιώξει ο Νίκος Αναστασιάδης κατά την διάρκεια του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 9 Μαίου στη Ρουμανία, αντιδρώντας στην ενέργεια της Αγκυρας να προχωρήσει σε γεώτρηση εντός της ΑΟΖ της Κύπρου.

Ερωτηθείς από αν ο πρόεδρος της Κύπρου, στο Συμβούλιο θα απαιτήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι πρόκειται για άτυπο συμβούλιο και διερευνώνται οι δυνατότητες που υπάρχουν.

«Είναι πολιτική στήριξη την οποία διερευνούμε για να δούμε πώς θα διαμορφωθεί και θα υπάρχει άλλο συμβούλιο μέσα στον Μάιο στο οποίο μπορεί να τεθούν και συγκεκριμένα μέτρα», συμπλήρωσε.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι δεν ισχύουν οι συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις χώρες της περιοχής για την ΑΟΖ, ενώ αναφέρει πως από το 2004 μέχρι σήμερα έχει καθαρή στάση σχετικά με την υφαλοκρηπίδα της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιμένει, μάλιστα, πως ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συμφωνίες για οριοθέτηση με δίκαιο τρόπο με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου μεταξύ όλων των παράκτιων κρατών στην περιοχή, αφήνοντας να νοηθεί ότι η τουρκική πλευρά ανοίγει εμμέσως και το κεφάλαιο αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.