Βίντεο pronews TV – Λιβύη: Καταρρίφθηκε μαχητικό αεροσκάφος με «μισθοφόρο» ξένο πιλότο

Οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ κατέρριψαν ένα μαχητικό των δυνάμεων του GNA που όπως υποστηρίζουν, το πιλοτάριζε ένας ξένος μισθοφόρος.

Η υπηρεσία Τύπου του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) του Χάφταρ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες φέρεται να εικονίζεται ο πιλότος. Ο άνδρας αυτός κάθεται σε μια καρέκλα και δέχεται τις πρώτες βοήθειες ενώ δίπλα του στέκει ένας διοικητής του ΛΕΣ, ο Αμπντουσαλάμ αλ Χάσι.

Επίσης, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ο πιλότος, που φορά ένα μπλουζάκι με αίματα και ένα χακί τζάκετ, ανακρίνεται στα αγγλικά. Μια πηγή του ΛΕΣ είπε ότι το βίντεο είναι αυθεντικό.

Όταν τον ρώτησαν ποιο είναι το όνομά του ακούστηκε, όχι καθαρά, να λέει κάτι που έμοιαζε με “Τζίμι Ρις”. Είπε ότι είναι 29 ετών και ότι κατάγεται “από την Πορτογαλία”.

Στην ερώτηση, τι έκανε στη Λιβύη, απάντησε: “Μου ζητήθηκε να καταστρέψω δρόμους και γέφυρες” και ότι είχε συνάψει “συμβόλαιο” με κάποιον “Χάντι”, του οποίου δεν γνωρίζει το πλήρες ονοματεπώνυμο.

Το υπουργείο Άμυνας της Πορτογαλίας δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την υπηκοότητα του πιλότου.

“Επί του παρόντος, το μόνο πράγμα που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν είναι Πορτογάλος στρατιώτης”, είπε μια εκπρόσωπος. Οι ανταποκριτές του πρακτορείου Reuters στη Λισαβόνα σημείωσαν εξάλλου ότι η προφορά του “Τζίμι Ρις” δεν μοιάζει πορτογαλική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κάτοικοι της πόλης Γάριαν, που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα νοτίως της Τρίπολης, είπαν ότι όταν ακούστηκε το αεροπλάνο να πετά στην περιοχή, τα αντιαεροπορικά άνοιξαν πυρ και ακολούθησε μια έκρηξη. “Το μαχητικό καταρρίφθηκε στην πόλη Αλ Χίρα και είδα στρατιώτες του ΛΕΣ να συλλαμβάνουν τον πιλότο”, είπε ένας κάτοικος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.