ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Ξεκίνησε το ταξίδι της η Γκρέτα Τούνμπεργκ – Θα διασχίσει τον Ατλαντικό με ιστιοφόρο

Με τις κάμερες να παρακολουθούν κάθε κίνησή της, η Γκρέτα Τούνμπεργκ ξεκίνησε το ταξίδι της. Η 16χρονη Σουηδέζα ακτιβίστρια θα διασχίσει τον Ατλαντικό με ιστιοπλοϊκό, θέλοντας να στείλει ένα ακόμη μήνυμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η Τούνμπεργκ έγινε γνωστή πέρυσι, όταν άρχισε να λείπει από το σχολείο κάθε Παρασκευή, για να διαμαρτυρηθεί έξω από το κοινοβούλιο της Σουηδίας. Τον Απρίλιο είχε κάνει μια παθιασμένη ομιλία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, καλώντας τους πολιτικούς να κάνουν πιο αποφασιστικές κινήσεις για την κλιματική αλλαγή. Στο πλαίσιο αυτό, η 16χρονη έφηβη αποφάσισε να ταξιδέψει με ιστιοπλοϊκό στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να παραστεί στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Τετάρτη η Τούνμπεργκ σάλπαρε από το Πλίμουθ, με το Malizia II, ένα ιστιοπλοϊκό με μήκος 18 μέτρα. Το σκάφος είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να έχει μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα. Οι συνθήκες διαβίωσης σε αυτό πάντως είναι «σπαρτιάτικες», αφού δεν διαθέτει τουαλέτα, ή ντους. Μαζί της σε αυτό το ταξίδι θα είναι οι έμπειροι σκίπερ Μπόρις Χέρμαν και Πιερ Κασιράγκι- ο εγγονός της Γκρέις Κέλι- ο πατέρας της 16χρονης, Σβάντε και ο εικονολήπτης Νέιθαν Γκρόσμαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.