ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Το απόκοσμο φυσικό φαινόμενο στην παραλία της Νέας Ζηλανδίας – Μοναδικό πάνω στη Γη

Η Νέα Ζηλανδία, έστω γιατί είναι μακριά ή γιατί πολλοί την έχουν συνδέσει με τις ταινίες του «Lord of the Rings», είναι μια χώρα παραμυθένια, μια χώρα όπου το περίεργο δεν θα μας έκανε και τρελή εντύπωση.

Όπως αυτό στην παραλία Koekohe, που είναι γνωστή για την άμμο της αλλά και για ακόμα ένα πράγμα. Τους τεράστιους βράχους Moeraki. Πρόκειται για σφαιρικούς ογκόλιθους, που απλώνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της παραλίας και προσθέτουν μια απόκοσμη ομορφιά στο τοπίο.

Η παραλία έχει γίνει δημοφιλής γι’ αυτό τον λόγο. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως οι βράχοι ήταν κάποτε αυγά δεινοσαύρων. Η αλήθεια είναι πως δημιουργήθηκαν λίγο μετά την εξαφάνιση των δεινοσαύρων και συγκεκριμένα 60 εκατομμύρια χρόνια πριν. Δημιουργήθηκαν από λάσπη, η οποία μάζευε ορυκτά και ιζήματα. Όσον αφορά τον σφαιρικό σχήμα τους, αυτό μάλλον προέκυψε από μια διαδικασία κρυστάλλωσης, που διήρκησε 5 εκατομμύρια χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ζυγίζουν αρκετούς τόνους και οι περισσότεροι ξεπερνούν τα δυο μέτρα σε πλάτος. Κάποιοι έχουν ανοίξει προσθέτοντας μια ποικιλία στο τοπίο των βράχων. Πάντως το θέαμα, εκτός από απόκοσμο, είναι και μοναδικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.