ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βίντεο: Το πουλί που «πετάει» κάτω από το νερό – Εντυπωσιακό θέαμα

Όσο παράξενο κι αν φαίνεται το μικρόσωμο πουλί με την ονομασία dipper, που ανήκει στην οικογένεια Cinclus cinclus, έχει την ικανότητα να «πετάει» κάτω από το νερό, προκειμένου να συλλέξει την τροφή του που περιλαμβάνει υδρόβια ασπόνδυλα, προνύμφες υδρόβιων εντόμων, μικρά ψάρια, αβγά σολομού και γυρίνους.

Πιο συγκεκριμένα, ο dipper κάνει μεγάλα μακροβούτια μέσα στο νερό, χρησιμοποιώντας τις ισχυρές φτερούγες του για να κολυμπήσει υποβρυχίως, ενώ έχει την ικανότητα να περπατάει στα ρηχά, ψάχνοντας με το κεφάλι του για τροφή ανάμεσα στους βράχους και τα βότσαλα.

Κάνοντας την ίδια ακριβώς κίνηση, όπως όταν πετάει, το πουλί «σχίζει» τα νερά, αρπάζοντας ό,τι βρει μπροστά του, επιστρέφοντας πάλι «νικητής» στην ακτή. Συχνάζει κοντά σε ποτάμια και ορμητικούς χειμάρρους, όπου τα νερά είναι ρηχά, επιλέγοντας να ζήσει κατά μήκος των ακτών όπου βρίσκει ευκολότερα τροφή.

Έχει παχουλό σώμα και το μήκος του δεν ξεπερνά τα 18-20 εκατοστά, ενώ το βάρος του είναι περίπου 65 γραμμάρια. Το φτέρωμά του είναι σκούρο καστανό με λευκές πινελιές στο λαιμό, με αρκετά ισχυρές φτερούγες που λειτουργούν ως πτερύγια μέσα στο νερό.

Ο dipper κουρνιάζει στα βράχια, ψάχνοντας για θηράματα ή πετά χαμηλά στα νερά, ανιχνεύοντας την περιοχή. Μόλις εντοπίσει το υποψήφιο θύμα του κάνει μια ξαφνική κατάδυση μέσα στο νερό και κολυμπάει γρήγορα μέχρι να πιάσει την τροφή του, αναταράζοντας πολλές φορές το βυθό, για να «ξυπνήσει» τα ασπόνδυλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιστρέφει μετά τάχιστα στην επιφάνεια, απολαμβάνοντας τους… καρπούς των κόπων του ή μοιράζοντας την τροφή στα μικρά του. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται μια άκρως ενδιαφέρουσα κατάδυση του dipper στο βυθό ενός ποταμού στο Zion Park των ΗΠΑ. Απολαύστε τον…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.