Ινδία: Ξαπλώνουν να τους ποδοπατήσουν αγελάδες για «καλή τύχη» (βίντεο)

Ινδοί δεν λογαριάζουν τίποτα μπροστά στην… καλοτυχία.

Ένα περίεργο έθιμο που χάνεται στο βάθος των αιώνων, αναβιώνει κάθε χρόνο στην Ινδία. Δεκάδες άνδρες αφού προσευχηθούν, ξαπλώνουν μπρούμυτα στο έδαφος για να περάσει από πάνω τους ένα κοπάδι από αγελάδες.

Οι ινδουιστές πιστεύουν ότι το ποδοπάτημα της αγελάδας θα τους φέρει ευτυχία και καλοτυχία.«Δεν υπάρχει τίποτα για να φοβηθεί κανείς. Για την ακρίβεια, όσοι ποδοπατηθούν από τις αγελάδες θα είναι έχουν μια ευημερούσα ζωή. Για αυτό και το κάνουν εθελοντικά», εξηγεί ο επικεφαλής του χωριού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Ινδία η αγελάδα θεωρείται ιερό ζώο. Η ζωή της αγελάδας, έχει μεγαλύτερη αξία από τη ζωή πολλών ανθρώπων. Παρόλο που πολλοί άνδρες τραυματίζονται σοβαρά, πιστεύουν ότι καθώς αναρρώνουν γίνονται όλο και πιο τυχεροί. Οι μικροτραυματισμοί αντιμετωπίζονται με κοπριά και ούρα αγελάδας. Οι πιστοί βάφουν τις αγελάδες με έντονα χρώματα και τις στολίζουν με γιρλάντες λουλουδιών. Το επίπονο τελετουργικό ολοκληρώνεται με ένα μεγάλο γλέντι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.