ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βίντεο: Δείτε πως φαίνεται από το διάστημα η ηλιακή έκλειψη

Χρησιμοποιώντας μια κάμερα σ’ ένα μετεωρολογικό μπαλόνι, οι μηχανικοί Άλεξ Μπέικερ και Κριστ Ρόουζ, τράβηξαν μαγευτικές εικόνες από την Ηλιακή Έκλειψη.

Συγκεκριμένα, πίσω στα 2017, οι δύο Αμερικανοί μηχανικοί χρησιμοποίησαν ένα μετεωρολογικό αερόστατο μεγάλου ύψους και μια πανοραμική κάμερα 36ο μοιρών, που έφτασαν σε ύψος 55.000 μέτρων, στην Στρατόσφαιρα, προκειμένου να συλλάβουν φωτογραφικά την Ηλιακή Έκλειψη.

«Τον Αύγουστο του 2017 ταξιδέψαμε μέχρι το Γουαϊόμινγκ για να βιντεοσκοπήσουμε την Ηλιακή Έκλειψη. Το μετεωρολογικό μας μπαλόνι ανέβηκε πάνω από τα 50 χλμ. Ήταν γεμισμένο με αέριο ήλιο κι έπρεπε να υπολογίσουμε τον ακριβή χρόνο ανόδου και τη γωνία ανόδου, ώστε να συμπέσουμε με το χρόνο και τη θέση της έκλειψης», αναφέρουν οι Μπέικερ και Ρόουζ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μετά την προσγείωση του μπαλονιού, πήραμε τις τρεις ώρες υλικού από την πανοραμική κάμερα και δημιουργήσαμε το 1ο timelapse βίντεο έκλειψης ηλίου από την άκρη του διαστήματος», περιγράφουν οι μηχανικοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.