ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Βίντεο: Εντυπωσιακό θέαμα στη λίμνη Μίσιγκαν – «Εκρήγνυνται» παγωμένα ηφαίστεια

Ένα σπάνιο φαινόμενο παρατήρησαν οι επιστήμονες στην αμερικανική λίμνη Μίσιγκαν. «Ηφαίστεια Πάγου» εθεάθησαν στις όχθες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία, Grand Rapids.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, τα παγωμένα ηφαίστεια εμφανίζονται όταν τα κύματα κινούνται κάτω από την παγωμένη επιφάνεια και περνούν με ορμή μέσα από σχισμές στον πάγο.

Μάλιστα, τα ηφαίστεια πάγου μπορεί να φτάσουν σε ύψος μέχρι και 8 μέτρων ή ακόμη περισσότερο.

Προκειμένου τέτοια «ηφαίστεια» να σχηματιστούν πρέπει να ικανοποιούνται 3 προϋποθέσεις: μεγάλα κύματα, παχύ στρώμα πάγου και θερμοκρασία αέρα αρκετών βαθμών Κελσίου υπό το μηδέν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα παγωμένα ηφαίστεια έχουν παρατηρηθεί αρκετές φορές στις ακτές των μεγάλων λιμνών, στα σύνορα ΗΠΑ και Καναδά και σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι άκρως επικίνδυνο να περπατάς επάνω τους, καθώς μπορεί να καταρρεύσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.