ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βίντεο: Ψέκασαν εργάτες στη μέση του δρόμου στην Ινδία για να τους… απολυμάνουν

Αναστάτωση έχει προκληθεί από το βίντεο που δείχνει να ψεκάζουν μια ομάδα αλλοδαπών εργατών στο Uttar Pradesh. Η Ινδία είναι σε lockdown, λόγω του κορωνοϊού, και οι εικόνες να ψεκάζουν με απολυμαντικό τους εργάτες στη μέση του δρόμου προκάλεσε αντιδράσεις.

Οι εργάτες επιστρέφουν από τις πόλεις που εργάζονταν πίσω στα σπίτια τους. Το ίδιο απολυμαντικό με βάση το χλώριο χρησιμοποιείται για να απολυμαίνουν τα λεωφορεία.

​Στο βίντεο φαίνονται τρία άτομα, που φορούν προστατευτικές στολές, να ρίχνουν το υγρό πάνω στην ομάδα των εργατών ενώ κάθονται στον δρόμο. Ο Ashok Gautam, αξιωματούχος που είναι επικεφαλής των επιχειρήσεων για τον Covid-19 στην Uttar Pradesh, δήλωσε στο CNN ότι περίπου 5.000 άνθρωποι “ψεκάστηκαν δημοσίως” όταν έφτασαν στην πόλη.

Τους ψεκάσαμε ως μέρος της απολύμανσης μας, δεν θέλουμε να μεταφέρουν τον ιό και μπορεί να βρισκόταν στα ρούχα τους. Τώρα που τα σύνορα έχουν σφραγιστεί αυτό δεν θα ξαναγίνει, πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης ότι το μείγμα δεν βλάπτει τον ανθρώπινο οργανισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Lav Agarwal, από το υπουργείο Υγείας της χώρας, σχολίασε το περιστατικό λέγοντας ότι οι εμπλεκόμενοι έλαβαν επίπληξη και υπογράμμισε ότι το να ψεκάζει κάποιος μετανάστες εργάτες δεν είναι πολιτική της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.