ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αγγλία: Δάσκαλος πηγαίνει καθημερινά φαγητό στους μαθητές του – Στην Ελλάδα θα του είχαν «κόψει» πρόστιμο

Ένας δάσκαλος στην Αγγλία, στέκεται στο πλευρό των μαθητών του και κουβαλάει καθημερινά περισσότερα από 18 κιλά τροφίμων, ώστε να τα μοιράσει στους μαθητές του, μάλιστα για να το καταφέρει αυτό περπατάει περισσότερα από 8 χιλιόμετρα.

Ο Zane Powles είναι υποδιευθυντής στο Western Primary School στο Λινκονσάιρ της Αγγλίας.

Κάθε μέρα, κουβαλά σακίδια με πακεταρισμένα γεύματα, που ζυγίζουν πάνω από 18 κιλά και τα πηγαίνει σε 78 μαθητές, μαζί με τις εργασίες τους.

Ο πρώην στρατιώτης, που ήταν μέλος των Grenadier Guards, περπατά καθημερινά 8 χιλιόμετρα για να παραδώσει πόρτα πόρτα στους μαθητές του το φαγητό ενώ τσεκάρει αν είναι καλά στην υγεία τους. Βάζει το πακέτο με το φαγητό στην πόρτα, χτυπά το κουδούνι και περιμένει να δει από απόσταση αν το παρέλαβαν.

Το 41% των μαθητών του σχολείου δικαιούνται δωρεάν γεύματα ενώ το 34% των παιδιών στην συγκεκριμένη πόλη ζουν στη φτώχεια. Οι οικογένειες τα βγάζουν δύσκολα πέρα και χρειάζονται μια έξτρα βοήθεια.

Οι γονείς και τα παιδιά είναι ευγνώμων για την πρωτοβουλία αυτή του σχολείου. «Έρχονται στο παράθυρο και με χαιρετούν ενώ οι γονείς τους συνομιλούν μαζί μου», αναφέρει ο δάσκαλος στον Independent.

«Η ευημερία των παιδιών είναι η top προτεραιότητά μας και κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε», προσθέτει.

Δεν είναι μόνος του καθώς και οι άλλοι δάσκαλοι μαζί με τον διευθυντή προετοιμάζουν τα γεύματα και τα παραδίδουν με το αυτοκίνητο στα πιο μακρινά σπίτια.

Μάλιστα, ο ίδιος το βλέπει και σαν άσκηση καθώς κάνει το μεσημεριανό του τρέξιμο καθημερινά με αυτόν τον τρόπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας δάσκαλος, πραγματικό διαμάντι, που ενδιαφέρεται για τους μαθητές του!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.