ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βίντεο: 90χρονη μπήκε στο βιβλίο Γκίνες ως η γηραιότερη game Youtuber

Στο βιβλίο Γκίνες, μπήκε μια 90χρονη Γιαπωνέζα, καθώς ξεκίνησε να παίζει videogames πριν από 39 χρόνια και δεν έχει σταματήσει από τότε.

Το παρατσούκλι της (Gaming Grandma) αρκεί, για να καταλάβει κάποιος ότι η Χαμάκο Μόρι δεν είναι μια τυπική γιαγιά. Στα 90 χρόνια της μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες ως η γηραιότερη game YouTuber, μετά από 39 χρόνια εμπειρίας στα video games και έχοντας δημιουργήσει ένα κανάλι στην πλατφόρμα που σήμερα μετρά πάνω από 150.000 συνδρομητές.

Τα videogames προσέλκυσαν για πρώτη φορά την προσοχή της όταν είδε παιδιά να τα παίζουν: «Φαίνονταν πολύ διασκεδαστικά, και σκέφτηκα ότι δεν ήταν δίκαιο να παίζονται μόνο από παιδιά» σχολιάζει η Χαμάκο, συνεχίζοντας: «Σκέφτηκα ότι η ζωή θα ήταν πιο διασκεδαστική αν μάθαινα πώς παίζονται. Έτσι άρχισα να παίζω, στην αρχή όταν δεν με έβλεπε κανένας».

Gaming, το ελιξίριο της νεότητας;

Η πρώτη της παιχνιδοκονσόλα ήταν η Casette Vision, που κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία το 1981. Έχει φυλάξει όλες τις κονσόλες και τα παιχνίδια που έχει αγοράσει στη διάρκεια των χρόνων, γιατί «μου φέρνουν αναμνήσεις».

Αυτή τη στιγμή, πάντως, έχει κάνει αναβάθμιση στο PlayStation 4 και αγαπά τα action games. «Μέχρι πρόσφατα τα θεωρούσα δύσκολα. Αλλά τα καινούρια action games είναι εντυπωσιακά οπτικά, και συχνά χρησιμοποιούν ηθοποιούς για τους χαρακτήρες. Έτσι αυτή τη στιγμή έχω πάθει εμμονή». Το αγαπημένο της είναι μάλιστα το Grand Theft Auto V, που το παρομοιάζει με «ταινία».

Ο λόγος που άρχισε να ανεβάζει βίντεο στο YouTube ήταν γιατί ήθελε να μοιραστεί την εμπειρία της και με άλλους. Προσπαθεί να ανεβάζει τρία με τέσσερα βίντεο τον μήνα και τη συγκινούν τα σχόλια από τους θαυμαστές της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Χαμάκο λέει ότι το gaming την κάνει να «ξανανιώνει», προσθέτοντας πως «μετά από μια τόσο μακρά ζωή, νιώθω πιο έντονα από ποτέ ότι έκανα τη σωστή επιλογή παίζοντας παιχνίδια για όλα αυτά τα χρόνια. Αληθινά απολαμβάνω τη ζωή μου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.