ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βίντεο: Δείτε τι θα γινόταν αν άνοιγε μια τρύπα 10 μέτρων στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών του πλανήτη

Το παραπάνω βίντεο που θα παρακολουθήσετε, «απαντά» σε ένα μεγάλο ερώτημα για τον πλανήτη μας. Συγκεκριμένα, δείχνει τι θα γινόταν στη Γη αν άνοιγε μια τρύπα 10 μέτρων στην Τάφρο των Μαριανών, το βαθύτερο σημείο των ωκεανών του πλανήτη.

Το βίντεο είχε γίνει viral, όταν είχε κυκλοφορήσει το 2017, και το επανέφερε στο προσκήνιο το indy100 του ​Independent. Απαντάει στην υποθετική ερώτηση τι θα γινόταν αν στην ουσία στεγνώναμε τους ωκεανούς.

Η Τάφρος των Μαριανών είναι το βαθύτερο σημείο των ωκεανών του πλανήτη και το χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας του φλοιού της Γης, καθώς φτάνει στα 10.971 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

​Βρίσκεται στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, στα ανατολικά των Μαριάνων νήσων (Mariana Islands). Έχει 2.550 χιλιόμετρα μήκος και μέσο πλάτος μόλις 69 χιλιόμετρα, φτάνοντας το μέγιστο βάθος στην άβυσσο του Τσάλεντζερ.

​Σκεφτείτε πως αν το Έβερεστ, η υψηλότερη κορυφή της Γης σε ύψος 8.848 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, βρισκόταν στο βαθύτερο σημείο της τάφρου, τότε θα ήταν 2.995 μέτρα κάτω από την επιφάνεια!

Πριν από λίγα χρόνια το IFL Science έγραψε πως η παραπάνω «τρελή» ερώτηση είχε δημοσιευτεί για πρώτη φορά πριν από λίγα χρόνια σε ένα βιβλίο με τίτλο «Τι θα συνέβαινε αν: Σοβαρές επιστημονικές απαντήσεις σε εξωφρενικές υποθετικές ερωτήσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύντομα, ένας ενθουσιώδης χρήστης του Reddit με το όνομα Vinnytsia έδωσε την απάντηση με ένα εκπληκτικό βίντεο, το οποίο δείχνει πως αν «τραβούσαμε την τάπα» σε αυτή την υποθετική τρύπα των 10 μέτρων και άρχιζε να αδειάζει το νερό, οι ωκεανοί του κόσμου σταδιακά θα στέρευαν – και παράλληλα θα αυξανόταν σημαντικά η Γη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.