ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βίντεο: Το ποτάμι που… όποιος μπει δε βγαίνει ζωντανός

Στο παραπάνω βίντεο, θα παρακολουθήσετε τον πιο θανάσιμο ποταμό παγκοσμίως, καθώς σύμφωνα με τους κατοίκους όποιος έχει τολμήσει να μπει στα νερά του, δε κατάφερε να βγει ζωντανός.

Το ποτάμι Bolton Strid ρέει κοντά στο Μπόλτον Άμπι, στην κομητεία του Νορθ Γιορκασάιρ στη Μεγάλη Βρετανία.

Δεν έχει καταρράκτες ή επικίνδυνα περάσματα, αλλά εάν επιχειρήσεις να κάνεις μπάνιο στη συγκεκριμένη περιοχή που παρουσιάζει το παρακάτω κλιπάκι ή εάν πέσεις μέσα από ατύχημα, μάλλον δεν θα ζήσεις για να πεις την ιστορία σου.

Είναι ένα γαλήνιο μέρος, αλλά πρόκειται για μια παγίδα θανάτου. Οι επισκέπτες τολμούν να πηδήξουν από τη μια όχθη στην άλλη, αλλά οι χωρικοί δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται.

Σύμφωνα με τη φήμη, κανένας που έπεσε μέσα δεν κατόρθωσε να βγει ζωντανός. Κι αυτοί οι φόβοι ξεκίνησαν από τον θρύλο ότι τον 12 αιώνα ένας διάδοχος του θρόνου της Σκωτίας είχε πέσει στο ποτάμι, προσπαθώντας να περάσει απέναντι.

Λέγεται ότι επειδή το ποτάμι στενεύει απότομα, το νερό κατεβαίνει με μεγάλη ορμή κι έχει δημιουργήσει μια πραγματική άβυσσο, με ισχυρά υπόγεια ρεύματα και δίνες που σε τραβούν στις απύθμενες σπηλιές.

Για τον κίνδυνο που παραμονεύει προειδοποιούν πινακίδες στα δέντρα. «Το ποτάμι έχει κοστίσει ζωές στο παρελθόν. Προσέξτε τους γλιστερούς βράχους» γράφουν οι ταμπέλες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτός που έχει προειδοποιηθεί οφείλει να είναι προετοιμασμένος» επιμένουν οι ντόπιοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.