ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βίντεο: H στιγμή που άνδρας «βουτάει» για να πιάσει 3χρονο παιδί που πέταξε η μητέρα του από φλεγόμενο κτίριο

Πρώην πεζοναύτης και παίκτης του αμερικανικού φούτμπολ κατάφερε να πιάσει ένα τρίχρονο αγοράκι που πέταξε η μητέρα από το διαμέρισμα της οικογένειας που είχε πιάσει φωτιά στην Αριζόνα.

Ο Φίλιπ Μπανκς ήταν στο σπίτι του στο Φοίνιξ της Αριζόνα στις 3 Ιουλίου όταν άκουσε θόρυβο κι έτρεξε να δει τι συμβαίνει. Ο 28χρονος άκουσε κάποιον να φωνάζει «φωτιά» κι έτρεξε ξυπόλητος για να βρει μια μητέρα και το παιδί της εγκλωβισμένους στη βεράντα του διαμερίσματός τους. Η 30χρονη γυναίκα είχε τυλιχτεί στις φλόγες και λίγες στιγμές αργότερα πέταξε το γιο της από το μπαλκόνι για να τον σώσει. Τότε ήταν που ο Μπανκς έκανε βουτιά και αξιοποιώντας τα αθλητικά του ταλέντα έπιασε στον αέρα το τρίχρονο παιδί.

«Το παιδί περιδινιζόταν σαν έλικας στον αέρα. Έκανε ό,τι μπορούσα. Το κεφάλι του προσγειώθηκε στον αγκώνα μου, στραμπούληξε τον αστράγαλό του όταν τον έπιασε. Ο τύπος που ήταν μαζί μου δεν ήταν έτοιμος να επέμβει, έτσι βούτηξα εγώ. Αντέδρασα ενστικτωδώς. Δεν σκέφτηκα, απλώς το έκανα», είπε ο 28χρονος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, αλλά βρήκαν δυστυχώς νεκρή την μητέρα, ονόματι Ρέιτσελ Λονγκ. Ο γιος της, Τζέιμισον γλίτωσε, αλλά έχασε τη μάνα του, που γύρισε πίσω στο διαμέρισμα για να σώσει και την κόρη της Ροξάν. «Αυτή είναι η πραγματική ηρωίδα γιατί θυσίασε τη ζωή της για να σώσει τα παιδιά της», είπε ο 28χρονος. Ο πατέρας της οικογένειας, Κόρι Λονγκ έχει μείνει άστεγος, ενώ έχει να πληρώσει και για τα έξοδα των οκτώ επεμβάσεων στις οποίες χρειάστηκε να υποβληθεί η κόρη του, καθώς τα δύο παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, λόγος για τον οποίο ξεκίνησε διαδικτυακό έρανο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.