ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βίντεο: «Βουτιά» στα 4.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα – «Μαγικές» εικόνες

Χάρη στο Ινστιτούτο Σμιντ που ασχολείται με τη χαρτογράφηση των ωκεανών έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μια νέα προοπτική για τη θαλάσσια ζωή και τους οργανισμούς που ζουν σε εντυπωσιακά μεγάλα βάθη.

Αφού το ινστιτούτο εξερεύνησε τα βάθη του Ινδικού Ωκεανού, κυκλοφόρησε πλάνα 4K από το φαράγγι Νινγκαλού, που βρίσκεται έξω από τη δυτική ακτή της Αυστραλίας, φέρνοντας στο φως εντυπωσιακά ευρήματα. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα υποβρύχιο όχημα που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 4.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, επιτρέποντας τους να ανακαλύψουν τον πλούτο της θάλασσας σε απίστευτα βάθη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βίντεο που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και ταυτόχρονα πολύ χρήσιμο από επιστημονική σκοπιά, καθώς πολλά από τα ζώα που βλέπουμε στο βίντεο δεν έχουν ιδωθεί ποτέ ξανά. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι υπάρχουν περίπου 30 νέα είδη οργανισμών στο βίντεο που έχουν τραβήξει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.