ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Αυτό είναι το νέο είδος «θαλάσσιας κατσαρίδας» που βρέθηκε στον Ινδικό ωκεανό

Στο παραπάνω βίντεο, θα παρακολουθήσετε το νέο είδος γιγαντιαίου ισόποδου που εντόπισαν οι επιστήμονες. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως θεωρείται μακρινός συγγενής του κάβουρα και της γαρίδας.

​Ζει στα βάθη των ωκεανών και τρέφεται με τα απομεινάρια νεκρών οργανισμών.

Το νέο είδος έχει ονομαστεί «κατσαρίδα της θάλασσας», λόγω της όψης που έχει, ενώ για μερικούς άλλους, θυμίζει τον χαρακτήρα του Darth Vader από το Star Wars. Πάντως, το επιστημονικό όνομα που πήρε είναι Bathynomus Raksasa.

Το νέο είδος μπορεί να μεγαλώσει μέχρι και 50 εκατοστά σε μήκος, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 20 είδη αυτών των ζώων, ωστόσο, δεν αποκλείεται αυτός ο αριθμός να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και πολλά ακόμη να παραμένουν ανεξερεύνητα στους πυθμένες των ωκεανών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ανακάλυψη ενός νέου είδους είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα για τους επιστήμονες, ειδικά όταν πρόκειται για ένα εντυπωσιακό είδος σε όρους μεγέθους και οικοσυστήματος όπου ο νέος οργανισμός ανακαλύφθηκε», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Κάχιο Ραχμάντι, από το Ινδονησιακό Ινστιτούτο Επιστημών στο BBC.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.