ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βίντεο: Gundam – Το ρομπότ γίγαντας κάνει τα πρώτα του βήματα στη Γιοκοχάμα

Στο παραπάνω βίντεο, θα παρακολουθήσετε τα πρώτα δοκιμαστικά βήματα που έκανε στην Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας ο Gundam, ένα ρομπότ – γίγαντας, έξι χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών κατασκευής του.

Οι δημιουργοί του είχαν ως πηγή έμπνευσης το «Mobile Suit Gundam», μία κλασική ιαπωνική anime τηλεοπτική σειρά από τα τέλη του 1970. Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο που ανέβηκε στο Twitter, το ρομπότ – γίγας μπορεί να περπατήσει, να γονατίσει και να κουνήσει τα χέρια του.

Για την ολοκλήρωσή του χρειάστηκαν έξι ολόκληρα χρόνια.

Ο Gundam ζυγίζει 24 τόνους, έχει ύψος λίγο πάνω από 18 μέτρα ενώ τα περίπου 200 κομμάτια από τα οποία αποτελείται είναι ένας συνδυασμός ατσαλιού και πλαστικού ενισχυμένου με ίνες άνθρακα, σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής του.

Θα είναι ο βασικός πόλος έλξης του Gundam Factory Yokohama, ένα νέο θεματικό πάρκο που θα επιτρέπει στους φαν του είδους να έρθουν σε στενή προσωπική επαφή με τη δημιουργία αλλά και να μάθουν λεπτομέρειες πώς κατασκευάστηκε.

Ο χώρος επρόκειτο να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό τον Οκτώβριο του 2020, ωστόσο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού οι επισκέπτες θα πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο.

«Η απόφαση πάρθηκε για να εξασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια κοινού και εργαζομένων απέναντι στην πανδημία της Covid -16», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Το άνοιγμα του εργοστασίου αναμένεται πάντως «μέσα στη χρονιά».

Τα ιαπωνικά κινούμενα σχέδια (anime) εμφανίστηκαν στις αρχές του 1900 όταν Ιάπωνες καλλιτέχνες όπως ο Oten Shimokawa άρχισαν να πειραματίζονται με ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και στην αρχή επισκιάστηκαν από την επιτυχία των αντίστοιχων ταινιών της Disney, ενώ θεωρήθηκαν πολύ κοστοβόρα, τα τελευταία χρόνια έργα όπως το «Pokemon» και «Dragon Ball Z» γνώρισαν παγκόσμια επιτυχία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.