Βίντεο: Τίμησαν με χρυσό μετάλλιο αρουραίο στην Καμπότζη

Ο Μαγκάβα είναι ένας αρουραίος που στο πέρασμά του οι άνθρωποι δεν τρομάζουν, αλλά χαίρονται.

Ο λόγος είναι πως ο γιγαντιαίος αρουραίος χάμστερ της Γκάμπιας, ο οποίος έχει μήκος 70 εκατοστά, έχει εκπαιδευτεί ώστε να εντοπίζει νάρκες στην Καμπότζη. Είναι τόσο ελαφρύς που μπορεί να τις βρει, αλλά χωρίς να τις πυροδοτήσει.

Το ρεκόρ του, μάλιστα, είναι εντυπωσιακό. Το επτάχρονο τρωκτικό έχει μέχρι στιγμής εντοπίσει 39 νάρκες ξηράς και 28 μη εκραγέντες εκρηκτικούς μηχανισμούς. Έχει εκπαιδευτεί από τη βελγική μη κερδοσκοπική οργάνωση Apopo κι έκανε περίπου ένα χρόνο για να γίνει αποτελεσματικό και να καταφέρνει να φέρνει εις πέρας τις αποστολές του.

Η βρετανική ΜΚΟ People’s Dispensary for Sick Animals εκτίμησε την προσφορά του και του απένειμε το περίφημο χρυσό μετάλλιό της για τη «συμβολή του στον εντοπισμό ναρκών και τη σωτηρία ανθρώπων και ζωών στην Καμπότζη».

«Είναι πραγματική τιμή για εμάς αυτό το μετάλλιο, αλλά είναι επίσης υπέροχο για τους ανθρώπους της Καμπότζης και τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο που κινδυνεύουν από νάρκες», δήλωσε κατά την απονομή ο Κρίστοφι Φοξ, διευθύνων σύμβουλος της Apopo, δεδομένου πως ο αρουραίος δεν μπορεί να μιλήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μαγκάβα είναι σε θέση να ψάξει με επιτυχία για νάρκες έναν χώρο μεγέθους ενός γηπέδου τένις σε μόλις 20 λεπτά, ενώ ένας άνθρωπος με ανιχνευτή μετάλλων χρειάζεται από μία έως τέσσερις ημέρες για αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.