ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βίντεο: Ένα μωρό έχιδνα γλιτώνει από του Χάρου τα δόντια – Έπεσε από δέντρο όμως δεν το έφαγαν τα πουλιά

Ένα μωρό έχιδνα έπεσε από ένα δένδρο και όμως κατάφερε να γλιτώσει από του Χάρου τα δόντια, καθώς παρά την επίθεση που δέχθηκε από τα πουλιά αυτό τη γλίτωσε.

Έπεσε από ένα δέντρο ύψους τεσσάρων μέτρων και επιβίωσε την επίθεση αρπαχτικών πουλιών, που προσπάθησαν να τη φάνε.

Σήμερα αναρρώνει σε ζωολογικό κήπο στην Αυστραλία, από κτηνίατρους που κάνουν τα πάντα για να ζήσει και να μεγαλώσει χωρίς τη μητέρα της.

«Έχασε τη μαμά του. Κάποιοι άνθρωποι κάθονταν σε ένα μπαλκόνι ένα όμορφο απόγευμα κι άκουσαν ένα χτύπημα, κοίταξαν κάτω και είδαν αυτό το μικρό αγοράκι στο μπαλκόνι τους» λέει η Σάρα Μέιλ, επικεφαλής στο κτηνιατρείο του ζωολογικού κήπου Taronga, στην Αυστραλία.

Αυτό το μωράκι ήταν έτοιμο να γίνει το γεύμα του νικητή της μονομαχίας ανάμεσα σε ένα κοράκι και μια καρακάξα, λέει η κτηνίατρος.

Το πήραν με τη βία από τη φωλιά του, λέει η κτηνίατρος και δείχνει αρκετές γρατσουνιές στην πλάτη του μικρού ζώου.

Αλλά χάρη στη φροντίδα των γιατρών στο ζωολογικό πάρκο, οι πληγές του γρήγορα επουλώθηκαν. Το μωρό-έχιδνα-έχει μόλις το μέγεθος μιας παλάμης-άρχισε να παίρνει βάρος και να βγάζει μερικά αγκάθια, κάτι που είναι πολύ καλό σημάδι για την υγεία του.

«Βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Είναι ακόμη πολύ μικρός και στη φύση θα εξαρτιόταν ακόμη από τη μητέρα του, οπότε απαιτεί διαρκή φροντίδα, για τους επόμενους μήνες» λέει η κτηνίατρος.

Το μικρό θηλαστικό θα παραμείνει στον ζωολογικό κήπο, μέχρι να μεγαλώσουν τα αγκάθια του και να είναι σε θέση να τραφεί μόνο του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι έχιδνες και οι πλατύποδες είναι τα μόνα θηλαστικά που γεννούν αβγά. Τα θηλυκά γεννούν ένα και μόνο δερμάτινο αβγό, 22 ημέρες μετά το ζευγάρωμα, που το εναποθέτει στο μάρσιππό της.

Το αβγό ζυγίζει από 1,5 έως 2 γραμ. κι έχει μήκος περίπου 1,4 εκατ. Η εκκόλαψη γίνεται 10 μέρες μετά, με τη μικρή έχιδνα να θηλάζει από δύο γαλακτοφόρους πόρους μέσα στον μάρσιππο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έπειτα από 45 ημέρες, το μωρό αρχίζει να βγάζει αγκάθια και η μητέρα το σκάβει φωλιά όπου εναποθέτει το νεογνό. Επιστρέφει για να το θηλάσει κάθε 4-5 ημέρες για τους επόμενους περίπου 7 μήνες, με τα μικρά να παραμένουν στη φωλιά της μητέρας τους για μέχρι κι ένα χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.