ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Βίντεο: Το πρώτο δαχτυλίδι σχεδιασμένο από ένα και μόνο διαμάντι – Είναι εντυπωσιακό

Σε δημοπρασία του Sotheby’s κατά τη διάρκεια της Design Week του Μαϊάμι, πωλήθηκε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι που σχεδίασαν, ο παγκοσμίως φημισμένος σχεδιαστής Μαρκ Νιούσον (Marc Newson) και ο απερχόμενος επικεφαλής σχεδιασμού της Apple, Σερ Τζόνι Άιβ (Sir Jony Ive).

Ο ανώνυμος αγοραστής που το απέκτησε, χρειάστηκε να καταβάλλει το αστρονομικό ποσό των 256.250 δολαρίων.

Τι κάνει όμως το συγκεκριμένο δαχτυλίδι τόσο ξεχωριστό;

Οι φιλόδοξοι σχεδιαστές του ξεχωριστού αυτού δαχτυλιδιού, καταπιάστηκαν με την ιδέα να δημιουργήσουν ένα δαχτυλίδι από ένα ενιαίο διαμάντι, το οποίο θα προσαρμοζόταν στις διαστάσεις που επιθυμούσε ο ιδιοκτήτης του. Η ιδέα έγινε πρόκληση και το εγχείρημα των Μαρκ Νιούσον και Σερ Τζόνι Άιβ, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το συγκεκριμένο δαχτυλίδι συνιστά σήμερα, ορόσημο στην ιστορία της βιομηχανίας διαμαντιών, καθώς είναι το πρώτο δαχτυλίδι, σχεδιασμένο εξ’ ολοκλήρου από ένα και μόνο διαμάντι, που μπορεί να φορεθεί!

Η εντυπωσιακή διαδικασία σχεδιασμού

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το διαμαντένιο δαχτυλίδι , κόπηκε από μία και μόνο αδαμάντινη πέτρα, η οποία κατασκευάστηκε στην αμερικανική Diamond Foundry, με χρήση αντιδραστήρα πλάσματος και με μια επιστημονική διαδικασία για τη δημιουργία της αδαμάντινης πέτρας μέσω ελέγχου ατόμων.

Μέσω αυτής της διαδικασίας επέτυχαν τη δημιουργία μιας αδαμάντινης πέτρας αρκετά μεγάλης ώστε να κοπεί το περίτεχνο δαχτυλίδι χωρίς να απαιτούνται μεταλλικά μέρη. Το δαχτυλίδι κατασκευάστηκε ειδικά για τον (RED), ένα οργανισμό αφοσιωμένο στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για το HIV/AIDS και στη συγκέντρωση χρηματικών ποσών για την αντιμετώπισή του.

Στη δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε το 2018 από τον διάσημο οίκο δημοπρασιών Sotheby’s, στο πλαίσιο του τρίτου ετήσιου event της (RED), η γενική διοικητική διευθύντρια του οργανισμού, Τζένιφερ Λοτίτο, δήλωσε σχετικά:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό δαχτυλίδι. Είναι ένα αντικείμενο απόλυτης ομορφιάς και βιωσιμότητας, το οποίο πρόκειται να σώσει ζωές. Είμαστε τόσο ευγνώμονες στον Τζόνι, τον Μαρκ και την Diamond Foundry που πρόσφεραν εξαιρετικό ντιζάιν και τέχνη για να βοηθήσουν να δοθεί τέρμα στο AIDS».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.